Dindoa scoort er lustig op los in korfbalduel tegen Sparta (Zw) in De Zanderij Ermelo.
Dindoa scoort er lustig op los in korfbalduel tegen Sparta (Zw) in De Zanderij Ermelo. RIK VAN_DEN BOS

Dindoa scoort er lustig op los in korfbalduel tegen Sparta (Zw) in De Zanderij Ermelo

12 februari 2024 om 11:00 Korfbal

ERMELO Er stonden drie mooie thuiswedstrijden achter elkaar op het programma op zaterdag 10 februari op De Zanderij. Dindoa B1 speelde tegen ongeslagen koploper DVO/Transus B1. Vervolgens trad de selectie aan tegen Sparta (Zw), waar beide teams de punten goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie, terwijl Dindoa juist bovenin meedraait.

Dindoa B1 gaf het goede voorbeeld voor de avond en speelde een ijzersterke wedstrijd. Het team, onder leiding van Daan Bannink en Alain ter Horst, zette een knappe teamprestatie neer door met 17-14 te winnen van DVO/Transus B1. Dindoa B1 had de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en wist als eerste twee punten af te snoepen van de aspiranten uit Bennekom. Uiteraard was het een teamprestatie, maar het verdedigende optreden van Sanne Hoogendoorn is hier absoluut het vermelden waard.

KRACHTVERSCHIL

Dindoa 2 trad hierna aan en was duidelijk beter dan Sparta (Zw) 2. Het krachtsverschil kwam ook tot uiting in de score, want Dindoa won overtuigend met 27-17. Hiermee behoudt het team van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker de koppositie en blijft het gat met AVO drie punten. 

Tot slot was het de beurt aan Dindoa 1. Onder begeleiding van het G-team en luid gejuich van de Blue Sharks werden de spelers verwelkomd. De wedstrijdbal van deze avond werd gesponsord door Doemijmaarwijn.

VIZIER OP SCHERP

Roy van Boven startte aan de kant bij de Ermeloërs. Het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt viel. Saskia Lieman, spelend met Femke ten Hove, Alain ter Horst en Bjarne Sinneker, tekende met haar eerste schot van de avond aan voor de 1-0. Ook Tom van den Berg had het vizier op scherp staan en bekroonde zijn eerste schot met een doelpunt. 

Het was echter Sparta (Zw) dat het initiatief nam en uitliep naar een 2-5 voorsprong. Dindoa nam goede kansen en had relatief lange aanvallen, maar was ongelukkig in de afronding. Lars van der Velde doorbrak de ban en met zijn eerste doelpunt van de avond luidde hij een reeks van in vijf doelpunten, door vijf verschillende spelers, van Dindoa: 7-5. Sparta (Zw) kon meekomen tot 9-7 en werd hierbij aan de hand genomen door de trefzekere Kaj Raterman en Matthias van Pijkeren. 

In de slotfase van de eerste helft zette Dindoa aan; in eerste instantie in de persoon van Saskia Lieman die tweemaal scoorde. Ook Lars van der Velde, Femke ten Hove en Tom van den Berg wisten de korf te vinden en zo werd er gerust met een 14-9 tussenstand.

EVENWICHT

Sparta (Zw) leek goed uit de kleedkamer te komen door direct te scoren, maar deze opleving was slechts van korte duur. De beide teams hielden elkaar tot 16-13 enigszins in evenwicht, maar daarna was het de beurt aan Dindoa. Het bleek een Ermelo’s kwartiertje te worden waarbij met name de heren Lars van der Velde (viermaal), Bjarne Sinneker (driemaal) en Alain ter Horst (eenmaal) er lustig op los scoorden. Zo stond er een ruime voorsprong van 24-13 op het scorebord.

Eén van de dames aan de kant van Sparta (Zw) zorgde voor een kentering in de wedstrijd, maar Dindoa liet zich niet van de wijs brengen. Dit was overigens het derde en laatste damesdoelpunt van de Zwollenaren, daar waar de Ermelose dames uiteindelijk goed waren voor tien doelpunten. Na de 24-14 nam Hugo van Woudenberg een time-out en bracht hij Daphne van Boven-van den Berg en Boaz Poppe in het veld. Zoals gezegd liet Dindoa zich niet van de wijs brengen, en ging men vrolijk door met scoren: 27-14. 

PUBLIEKSWISSEL

Ook Roy van Boven en Nannet van Staveren, die een sterke wedstrijd speelde bij Dindoa 2, mochten hun opwachting maken. Lars van der Velde scoorde ondertussen zijn negende van de avond en hem wachtte een publiekswissel. Onder luid applaus werd hij vervangen door Joost van de Beek. In de slotfase was het Boaz Poppe die een prachtige buzzer beater scoorde. De eindstand werd bepaald door de heren van Sparta (Zw): 30-16.

De komende weken staan er voor de selectie geen wedstrijden op het programma in verband met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 2 maart wordt de competitie hervat. Dindoa speelt dan in en tegen Heerenveen. 

Doelpunten: Lars van der Velde 9, Saskia Lieman 5, Bjarne Sinneker 4, Alain ter Horst 3, Tom van den Berg 3, Nina de Romph 2, Femke ten Hove 2, Boaz Poppe 1, Daphne van Boven-van den Berg 1

 Daniek van de Kamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie