Ermelo geeft krediet van 300.000 euro aan korfbalvereniging Dindoa voor de renovatie van de sporthal aan de Watervalweg.
Ermelo geeft krediet van 300.000 euro aan korfbalvereniging Dindoa voor de renovatie van de sporthal aan de Watervalweg. Pixabay

Ermelo geeft krediet van 300.000 euro aan korfbalvereniging Dindoa, club tast zelf ook diep in buidel voor renovatie sporthal

12 januari 2024 om 12:00 Politiek

ERMELO De raad van Ermelo wordt gevraagd een krediet van maximaal driehonderdduizend euro beschikbaar te stellen voor groot onderhoud aan de sporthal van de korfbalvereniging Dindoa aan de Watervalweg.

De sporthal is vijfentwintig jaar geleden door de vereniging zelf gebouwd. In verband met de noodzaak nu onderhoud aan het gebouw uit te voeren is in juli 2023 door de vereniging de gemeente gevraagd hieraan het nu gevraagde bedrag mee te betalen. Dat leidde tot een motie van de raad waarin het college werd verzocht aan het verzoek gehoor te geven.

ENERGIEKOSTEN

De vloer en de klimaathuishouding zijn aan vervanging en aanpassing toe. De energiekosten in de huidige hal beslaan ongeveer vijfendertig procent van de totale huurinkomsten. De verwachting is dat zonder ingrijpen dit bedrag oploopt van 33.000 euro nu naar 65.000 euro in de toekomst.

START WERKZAAMHEDEN

Dindoa heeft een investeringsplan gemaakt waaruit blijkt dat voor het totale onderhoud een bedrag is benodigd van 855.000 euro. Middels eigen vermogen, acties van de clubs, subsidies en crownfunding neemt de korfbalvereniging hiervan 555.000 euro voor eigen rekening. Streven is in mei van dit jaar met de werkzaamheden te starten zodat deze medio oktober kunnen worden afgerond.

SPORTHAL KAN WEER TWINTIG JAAR MEE

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat door de gemeentelijke bijdrage Dindoa in staat is de sporthal te renoveren. Bijkomend voordeel is dat het christelijk college Groevenbeek gebruik kan blijven maken van de sporthal. Na de renovatie kan de hal weer ruim twintig jaar mee.

Het afgelopen jaar heeft Dindoa al geïnvesteerd in zonnepanelen, LED verlichting en een kunstgrasveld. De hiermee benodigde investering van 150.000 euro is ook bekostigd door de vereniging zelf. 

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie