In Ruinerwold heeft Dindoa de overwinning binnengesleept tegen KIOS.
In Ruinerwold heeft Dindoa de overwinning binnengesleept tegen KIOS. RIK VAN_DEN BOS

Dindoa Ermelo wint van KIOS Ruinerwold in spannend korfbalduel en staat op gedeelde tweede plek in zaalcompetitie

15 januari 2024 om 10:30 Korfbal

ERMELO/RUINERWOLD In Ruinerwold heeft Dindoa de overwinning binnengesleept tegen KIOS in een spannende wedstrijd waarbij de teams elkaar geen duimbreed toegaven. 

Hugo van Woudenberg had wederom zijn vakken deels omgegooid. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Lars van der Velde, Tom van den Berg, Aniek Odding en Saskia Lieman. Het eerste aanvalsvak werd hierdoor gevormd door Bjarne Sinneker, Alain ter Horst, Femke ten Hove en Nina de Romph. 

INITIATIEF

In eerste instantie lag het initiatief in deze wedstrijd bij KIOS en het eerste kwart was onrustig aan Ermelose zijde. Dindoa had onder andere moeite met de zeer lange heer die tegenover Tom van den Berg stond, terwijl KIOS ondertussen eenvoudig de korf wist te vinden. Dit resulteerde al snel in een 7-3 achterstand voor Dindoa. 

Hugo van Woudenberg besloot al vroeg in de wedstrijd in te grijpen en bracht Gerwin Bosch, die de afgelopen periode had bewezen goed mee te kunnen komen in onze hoofdmacht, op de plek van Tom van den Berg. Hij bevestigde het vertrouwen direct door een doelpunt te maken. Dit was het startschot van een reeks van vier doelpunten van Dindoa en hierdoor kwamen zij terug tot een 8-7 achterstand. 

KIOS schakelde echter een tandje bij en vergrootte direct het gat weer naar drie doelpunten. Bjarne Sinneker deed net voor rust nog iets terug en bracht hiermee de stand op 10-8.

DOELPUNTEN MAKEN

Het was duidelijk dat er aan Ermelose zijde doelpunten gemaakt moesten worden. Gerwin Bosch wist na rust direct tweemaal te scoren en bracht hiermee Dindoa weer op gelijke hoogte: 10-10. Er kwam weer meer geloof en voor het eerst in de wedstrijd kwam Dindoa op voorsprong. De Ermelose heren schoten zuiver na rust en dankzij doelpunten van Bjarne Sinneker, Lars van der Velde en wederom Gerwin Bosch stond het 11-13. 

OPNIEUW OP ACHTERSTAND

Op dat moment werd KIOS wakker en rechtten de Ruinerwolders de rug: drie doelpunten op rij zorgden ervoor dat Dindoa weer tegen een achterstand aankeek. Het publiek ging er ook nog eens goed voor zitten en er brak een periode aan waarin beide ploegen niet los konden komen van elkaar en om de beurt een voorsprong namen. 

Saskia Lieman scoorde de 14-14 middels een strafworp en vlak daarna kwam Tom van den Berg terug in het veld voor Alain ter Horst. Ondanks deze ingreep bleef het stuivertje wisselen, maar ditmaal was het Dindoa dat telkens als eerste scoorde. KIOS bleef echter aan het elastiek hangen en kwam elke keer op gelijke hoogte. Deze trend zette zich door tot 19-19. 

VEERKRACHT

Ondertussen was Daphne van Boven - Van den Berg aanvallend op de plek gekomen van Aniek Odding en zij maakte een belangrijk doelpunt. Dindoa toonde veerkracht, zette nog een keer aan en scoorde vier keer op rij. Het was, na lange tijd, weer het eerste echte gaatje in deze wedstrijd. Tom van den Berg was in deze fase erg belangrijk en scoorde in korte tijd vier doelpunten. 

KIOS probeerde nog iets terug te doen, maar was niet meer bij machte om het gat te dichten. Het laatste doelpunt kwam, eveneens als het eerste doelpunt, uit handen van aanvoerder Bjarne Sinneker. Het arbitrale duo floot af bij een 20-25 eindstand. Dankzij deze overwinning staat Dindoa 1, op de helft van de zaalcompetitie, op een gedeelde tweede plek met Drachten/Van der Wiel 1. 

DINDOA 2

Dindoa 2 speelde een belangrijke wedstrijd tegen Nic. 2 uit Groningen. Het team van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker ging met een 14-9 achterstand de rust in, maar wist uiteindelijk te winnen met 20-21. Hiermee blijft Dindoa 2 ongeslagen bovenaan staan. Dindoa A1 verloor nip met 19-18 van Heerenveen A1, maar staat na de helft van de zaalcompetitie met zes punten in de middenmoot. Dindoa B1 wist in een belangrijke wedstrijd te winnen van SKF B1 en doet hiermee goede zaken op het gebied van handhaving.

VOORUITBLIK

Volgende week speelt de selectie van Dindoa in Drachten. Dindoa 1 kan bij winst nog dichter bij de koploper, AVO uit Assen, komen dat twee punten meer heeft. Dindoa 2 zal willen winnen van middenmoter Drachten/Van der Wiel 2 om bovenaan te blijven staan en om met een goed gevoel richting de belangrijke wedstrijd tegen AVO 2 de week erna te gaan.

Doelpunten: Bjarne Sinneker 5, Saskia Lieman 4, Gerwin Bosch 4, Lars van der Velde 4, Tom van den Berg 4, Alain ter Horst 2, Aniek Odding 1, Daphne van Boven – Van den Berg 1

Daniek van de Kamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie