Dindoa Ermelo pakt eerste punten in korfbalcompetitie tegen ODIK/JansenvdGrift.
Dindoa Ermelo pakt eerste punten in korfbalcompetitie tegen ODIK/JansenvdGrift. RIK VAN_DEN BOS

Sterk Dindoa Ermelo pakt eerste punten in korfbalcompetitie tegen ODIK/JansenvdGrift uit Barneveld

27 november 2023 om 13:00 Korfbal

ERMELO Nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren waren gegaan, trad Dindoa afgelopen zaterdag aan tegen een bekende tegenstander: ODIK/JansenvdGrift uit Barneveld. De voormalige thuisclub van coach Hugo van Woudenberg had net als Dindoa de eerste twee wedstrijden verloren en was er dus minstens net zo op gebrand om de eerste punten binnen te slepen. 

Natuurlijk ligt aan het begin van de competitie nog alles open en is twee wedstrijden verliezen nog geen ramp, maar niemand wil op nul punten in de ranglijst blijven staan. De gedrevenheid om de wedstrijd te winnen was bij beide teams dan ook groot.

SPORTHAL DE ZANDERIJ

In een bomvolle Dindoahal op sportpark De Zanderij zagen de toeschouwers Dindoa in een gewijzigde opstelling van start gaan. Doordat er veel afwezigen waren door ziekte en blessures zag de coach zich genoodzaakt om het eerste aanvalsvak op maar liefst drie plekken te wijzigen. Femke ten Hove en Lianne Anholts vervingen de afwezige Saskia Lieman en Marinda Vliek, terwijl Tom van den Berg Boaz Poppe verving. 

OPENINGSTREFFER

Met Lars van der Velde als enige uit het originele vak, ging Dindoa op jacht naar de openingstreffer. Maar die liet lang op zich wachten. Alhoewel het vak veel kon herhalen in de aanval bleef de eerste score uit. Pas na 11 minuten was het Femke ten Hove die de 1-0 op het scorebord bracht, vrij snel daarna gevolgd door de 2-0 omdat Tom van den Berg een strafworp wist te verzilveren.

DEBUUT LIANNE ANHOLTS

Nu was het de beurt aan het tweede aanvalsvak. Dit was ongewijzigd met Alain ter Horst, Bjarne Sinneker, Aniek Odding en Nina de Romph, en zij wisten dan ook vrij snel de stand naar 4-0 te trekken. Daarna gaf Lianne Anholts haar goede debuut kleur door de 5-0 op haar naam te zetten. Pas na 19 minuten wist ODIK/JansenvdGrift iets terug te doen door zelf te scoren. Dat gaf wel aan dat de verdediging van Dindoa het in beide vakken goed voor elkaar had. Er werd veel druk gegeven en de Barnevelders hadden in het begin grote moeite om de korf te vinden. 

TIME-OUT

Bij een 7-1 achterstand probeerde de coach van ODIK/JansenvdGrift door een time-out te nemen zijn ploeg de goede richting op te duwen. Dit had het gewenste effect, want hierna wist het team Dindoa tot op 7-5 te naderen. Met zijn eerste afstandsschot van uiteindelijk 9 doelpunten wist Lars van der Velde de opmars van de tegenstander te stoppen. Hierdoor werd de kleedkamer opgezocht met een schamele 8-6 stand op het scorebord. Deze stand deed Dindoa geen recht, want er was een duidelijk overwicht, maar doordat de scores uitbleven, lieten ze ODIK/JansenvdGrift dichterbij komen.

TIJ GEKEERD

Coach Hugo van Woudenberg had vlak voor rust Tom van den Berg gewisseld en bracht hem na de rust naar het andere vak voor Alain ter Horst, die zijn plaats innam in de verdediging. Dat pakte goed uit, want het vak wist twee keer snel achter elkaar te scoren. En daar waar in de eerste helft de schoten steeds wel de korf raakten maar er niet in gingen, leek het tij gekeerd in de tweede helft.

OPLOPEND VERSCHIL

ODIK/JansenvdGrift kwam daarentegen niet goed uit de rust. De coach had met de time-out in de eerste helft zijn team nog wel kunnen oppeppen, maar dit was hem kennelijk in de pauze onvoldoende geluktDoor de combinatie van een beter spelend Dindoa en het Barneveldse team dat elkaar niet goed wist te vinden liep het verschil verder op.

SPEELTIJD

Met de stand van 21-14 werd Nina de Romph gewisseld voor A-speelster Marieke van den End. Zij had een goede wedstrijd gespeeld bij Dindoa 2 en mocht nu nog een kleine tien minuten meespelen met de hoofdmacht. Ook Boaz Poppe en Joost van de Beek kregen nog speeltijd en eerstgenoemde kwam zelfs nog tot scoren in deze laatste minuten.

OVERWINNING

Dindoa trok in de tweede helft de wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig naar zich toe. Ze deed wat het moest doen, bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit, wist over alle schijven te scoren en liet hiermee zien dat de twee vorige tegenstanders de returnwedstrijd op moeten passen. Met eeuitstekende 26-16 op het scorebord kon Dindoa gaan genieten van een welverdiende overwinning.

Dindoa 2 staat door een mooie 15-12 overwinning op SCO/European Aerosols 2 bovenaan in de reserve overgangsklasse.

Doelpunten: Lars van der Velde 9, Tom van den Berg 6, Aniek Odding 4, Alain ter Horst 2, Lianne Anholts 1, Femke ten Hove 1, Boaz Poppe 1, Nina de Romph 1, Bjarne Sinneker 1

Volgende week zaterdag moet zowel Dindoa 1 als 2 aantreden tegen Sparta Zwolle. Sparta Zwolle 2 is op zoek naar de eerste overwinning en Sparta Zwolle 1 wil Dindoa graag voorblijven op de ranglijst en heeft hier ook een overwinning voor nodig. 

Esther van der Velde

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie