Afbeelding
Foto Pixabay

Organiseer een buurtbarbecue

7 maart 2023 om 13:27 Partnercontent

Een buurtbarbecue is een geweldige manier om de buurt samen te brengen en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Of je nu een doorgewinterde gastheer of gastvrouw bent of voor het eerst een buurtbarbecue organiseert, hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je evenement een succes wordt.

Begin op tijd

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van je buurtbarbecue. Begin minimaal een maand van tevoren, zodat je voldoende tijd hebt om alles te regelen. Stel een datum en tijd vast en nodig de buren uit. Verstuur uitnodigingen via de mail of maak een evenement aan op Facebook of in een speciale WhatsApp-groep.

Maak een boodschappenlijst

Het is belangrijk om een boodschappenlijst te maken voordat je naar de supermarkt gaat. Op deze manier voorkom je dat je iets vergeet en bespaar je tijd en geld. Maak een lijst van alle ingrediënten die je nodig hebt voor het barbecueën, evenals servetten, borden, bestek en drankjes. Het vlees kun je bestellen bij dé online slager. Je kunt online vlees bestellen en zo precies voldoende in huis hebben voor iedere deelnemer. Ook sausjes en andere benodigdheden bestel je gewoon online. Komt er onverhoopt iemand niet opdagen, dan is dat geen probleem. Je kunt het vlees invriezen en bewaren voor een volgende gelegenheid. 

Verdeel de taken

Vraag de buren om te helpen met het organiseren van de barbecue. Verdeel de taken en maak afspraken over wie wat meebrengt. Op deze manier voorkom je dat je alles zelf moet doen en wordt de last van de voorbereidingen verdeeld onder meerdere mensen.

Zorg voor een veilige omgeving

Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren tijdens de buurtbarbecue. Zorg ervoor dat de barbecue op een veilige afstand van brandbaar materiaal staat, zoals bomen en struiken. Plaats brandblussers in de buurt en maak duidelijke afspraken over het gebruik van de barbecue en het afvoeren van afval.

Kies de juiste barbecue

Er zijn verschillende soorten barbecues beschikbaar, zoals houtskool-, gas- en elektrische barbecues. Kies de juiste barbecue voor jouw evenement. Een houtskoolbarbecue geeft bijvoorbeeld een authentieke smaak aan het vlees, terwijl een gasbarbecue gemakkelijker te gebruiken is en minder rook produceert.

Bereid het vlees voor

Bereid het vlees voor voordat je begint met barbecueën. Marineer het vlees voor extra smaak en laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het op de barbecue legt. Leg het vlees op het rooster en draai het regelmatig om. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees te meten en te controleren of het vlees gaar is. Het laatste dat je wilt is dat je gasten ziek worden van vlees dat niet gaar genoeg is. 

Maak het gezellig

Een buurtbarbecue is niet alleen een gelegenheid om lekker te eten, maar ook om gezellig bij elkaar te zijn. Zorg voor muziek, tafels en stoelen, en verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Plaats ook wat spelletjes, zoals jeu de boules, volleybal of badminton om er samen met de buren een gezellige happening van te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie