Afbeelding
Foto Shutterstock

Op vakantie naar de Nederlandse Waddeneilanden

24 mei 2022 om 10:40 Partnercontent

De Nederlandse Waddeneilanden zijn in trek, ook dit jaar. Duizenden Nederlanders kiezen voor een weekje Terschelling of bijvoorbeeld een lang weekend op Ameland. De eilanden geven je het gevoel echt even weg te zijn, zonder dat je hier uren voor in de auto moet zitten. Daarbij maakt het zomerse weer van de afgelopen periode het fijn vertoeven op deze eilanden. Heb jij al eens overwogen om een vakantie naar de Waddeneilanden te plannen? De zomervakantie leent zich er goed voor, evenals de herfstvakantie. Houd er zeker in het najaar en de winter rekening mee, dat het flink kan waaien op de eilanden. Het maakt dat het er vaak wat frisser is dan in provincies als Gelderland en Limburg. 

Fietsen op Ameland, Texel en Schiermonnikoog

Het leuke aan een vakantie op de Nederlandse Waddeneilanden is de diversiteit aan activiteiten die je er kunt ondernemen. Bij een vakantie op Texel, Ameland of bijvoorbeeld Schiermonnikoog kun je prachtige fietstochten maken. Op ieder van deze eilanden vind je verhuurders van fietsen, zodat je ze zelf niet mee hoeft te nemen. De eilanden zijn groot genoeg om er meerdere dagen op stap te gaan met de fiets. In plaats van fietsen is ook wandelen hier mogelijk. De eilanden zijn voorzien van prachtige, autoluwe paden. De ideale manier om deze eilanden te verkennen. 

Wees op tijd met het boeken van een accommodatie

Houd er rekening mee dat de verschillende eilanden in trek zijn. Niet alleen bij Nederlandse toeristen, maar bijvoorbeeld ook bij Belgen en Duitsers. Voldoende reden om je vakantie naar Texel, Ameland of Schiermonnikoog tijdig te boeken. Enig nadeel hiervan is wel, dat je op voorhand nooit zeker weet hoe het weer op het eiland is. Dit geldt logischerwijs ook voor andere delen van Nederland; een zekerheid op mooi weer heb je hier niet. Gelukkig zijn de meeste accommodaties op de eilanden ruim opgezet, waardoor je jezelf er ook bij slecht weer prima kunt vermaken. Speel een spel met het gezin, lees je favoriete boek of tijdschrift en kijk een aantal mooie films, die al lange tijd op je lijstje stonden.  

Dagje naar de Nederlandse eilanden

Overigens hoef je niet per definitie te overnachten op de verschillende eilanden. Wanneer je in de buurt van de verschillende havens in Groningen, Friesland en Noord-Holland woont, kun je ook voor een dagje op het eiland kiezen. Zeker met kinderen is dit hartstikke leuk! Je kunt het dagje uit last-minute plannen, daar je niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van accommodaties op de eilanden. Ga op tijd naar de haven, daar de eerste boten vaak behoorlijk druk zijn met mensen die een dagje weg gaan. Huur een fiets en neem je badkleding mee; een dagje ontspannen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie