Afbeelding
Foto Pexels

Leuke tips voor de buurtbarbecue in Ermelo

Partnercontent

Ben je net komen wonen in Ermelo en ben je op zoek naar een leuke manier om je buren beter te leren kennen? Probeer eens een buurtbarbecue. Een leuke buurtbarbecue heb je zo in elkaar gezet. Samen eten is ook nog eens erg gezellig. Zo leer je in een rustige en heerlijke setting jouw buren kennen.

Je komt elkaar vast vaak genoeg tegen, maar tijd voor een praatje is er dan niet altijd. Op een buurtbarbecue kan je weer uitgebreid bijkletsen. Hierdoor houd je de band met de buren in stand en sta je altijd voor elkaar klaar.

1. Eten

Het belangrijkste tijdens de buurtbarbecue is natuurlijk het eten. Zorg dat er voor iedereen wat wils is. Koop bijvoorbeeld handige vleespakkettenzodat je veel verschillende soorten vlees kunt aanbieden aan jouw buren. Dankzij sommige vleespakketten wordt er geen vlees van het dier verspild, wat het dus no waste maakt. Een verantwoorde buurtbarbecue dus.

Is die ene buurvrouw vegetarisch? Zorg dan dat er behalve heerlijke Black Angus burgers ook vegetarische opties zijn. Je kunt bijvoorbeeld behalve vlees ook groente op de bbq grillen. Ook zijn er zat heerlijke salades die je bij het vlees kunt serveren.

2. Inclusiviteit

Een buurtbarbecue organiseer je als je jouw buren beter wilt leren kennen of als je simpelweg weer iets leuks met de buurt wilt ondernemen. Houd de sfeer goed en nodig iedereen uit. Doe een briefje in de bus, maak een appgroep aan en zorg dat het een gezellige boel wordt.

3. Locatie

Bekijk goed of je wel een buurtbarbecue mag geven in de buurt. Wellicht komen er enorm veel buren en heb je hier een vergunning voor nodig. Bekijk dit soort zaken goed. Ben je met twintig buren in een achtertuin dan is dit natuurlijk een andere zaak.

4. Aankleding

De sfeer hoort natuurlijk op en top te zijn op een gezellige buurtbarbecue! Dankzij leuke decoratie wordt dit vaak nog een stuk beter. Hang schattige lichtjes en slingers in de bomen en zet wat gezellige lampjes op de tafel. Ook vrolijk gekleurde papieren bordjes kunnen een leuk effect geven.

5. Muziek

Muziek is een echte sfeermaker. Je brengt de sfeer er al in met een simpele Bluetooth box. Goede muziek brengt het feestgevoel op gang. Niet iedereen heeft dezelfde muzieksmaak, maar met de top 2000 of een top 40 van het moment zit je altijd goed. Dus doe de muziek nog wat harder en geniet er op los!

advertentie
advertentie
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 1 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 12 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 13 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 14 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstpostactie Ermelo voor Woord en Daad en Compassion Nederland Stichting 17 uur geleden
Afbeelding
Deels of volledige nieuwbouw gemeentewerf Ermelo? Gemeente doet opnieuw onderzoek 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie