Afbeelding
Foto Pexels

Leuke tips voor de buurtbarbecue in Ermelo

Partnercontent

Ben je net komen wonen in Ermelo en ben je op zoek naar een leuke manier om je buren beter te leren kennen? Probeer eens een buurtbarbecue. Een leuke buurtbarbecue heb je zo in elkaar gezet. Samen eten is ook nog eens erg gezellig. Zo leer je in een rustige en heerlijke setting jouw buren kennen.

Je komt elkaar vast vaak genoeg tegen, maar tijd voor een praatje is er dan niet altijd. Op een buurtbarbecue kan je weer uitgebreid bijkletsen. Hierdoor houd je de band met de buren in stand en sta je altijd voor elkaar klaar.

1. Eten

Het belangrijkste tijdens de buurtbarbecue is natuurlijk het eten. Zorg dat er voor iedereen wat wils is. Koop bijvoorbeeld handige vleespakkettenzodat je veel verschillende soorten vlees kunt aanbieden aan jouw buren. Dankzij sommige vleespakketten wordt er geen vlees van het dier verspild, wat het dus no waste maakt. Een verantwoorde buurtbarbecue dus.

Is die ene buurvrouw vegetarisch? Zorg dan dat er behalve heerlijke Black Angus burgers ook vegetarische opties zijn. Je kunt bijvoorbeeld behalve vlees ook groente op de bbq grillen. Ook zijn er zat heerlijke salades die je bij het vlees kunt serveren.

2. Inclusiviteit

Een buurtbarbecue organiseer je als je jouw buren beter wilt leren kennen of als je simpelweg weer iets leuks met de buurt wilt ondernemen. Houd de sfeer goed en nodig iedereen uit. Doe een briefje in de bus, maak een appgroep aan en zorg dat het een gezellige boel wordt.

3. Locatie

Bekijk goed of je wel een buurtbarbecue mag geven in de buurt. Wellicht komen er enorm veel buren en heb je hier een vergunning voor nodig. Bekijk dit soort zaken goed. Ben je met twintig buren in een achtertuin dan is dit natuurlijk een andere zaak.

4. Aankleding

De sfeer hoort natuurlijk op en top te zijn op een gezellige buurtbarbecue! Dankzij leuke decoratie wordt dit vaak nog een stuk beter. Hang schattige lichtjes en slingers in de bomen en zet wat gezellige lampjes op de tafel. Ook vrolijk gekleurde papieren bordjes kunnen een leuk effect geven.

5. Muziek

Muziek is een echte sfeermaker. Je brengt de sfeer er al in met een simpele Bluetooth box. Goede muziek brengt het feestgevoel op gang. Niet iedereen heeft dezelfde muzieksmaak, maar met de top 2000 of een top 40 van het moment zit je altijd goed. Dus doe de muziek nog wat harder en geniet er op los!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 1 uur geleden
Afbeelding
Trainen volgens Wiel Coerver-methode tijdens Jeugdvoetbaldagen DVS’33 3 uur geleden
Afbeelding
Cabaretduo Eer & Nan speelt ‘Terugblik, vooruit!’ in De Rehobothkerk 5 uur geleden
Afbeelding
Van wanhoop tot feest bij open dag AZC in Harderwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Scooterrijders botsen frontaal op elkaar 9 uur geleden
Afbeelding
Ermelose Noor Oosterhoff Nederlands Kampioen Muay Thai 19 uur geleden
Afbeelding
Moonlight kanoën bij De Kanovijver ter ere van 50 jaar Ermelo gisteren