Eerste overwinning blijft uit voor korfballers van Dindoa, NKC uit Nijverdal wint in Ermelo.
Eerste overwinning blijft uit voor korfballers van Dindoa, NKC uit Nijverdal wint in Ermelo. Rik van de Bos

Eerste overwinning blijft uit voor korfballers van Dindoa, NKC uit Nijverdal wint in Ermelo

18 september 2023 om 11:28 Korfbal

ERMELO Na een benauwd gelijkspel vorige week in Veenendaal tegen SKF stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen NKC uit Nijverdal op het programma van Dindoa. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de selectie van Dindoa.

Met veel publiek langs de zijlijn begon met enige vertraging om 15.45 uur de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen goed verdedigd waardoor doelpunten schaars waren. Pas na 5 minuten spelen opende Boaz Poppe de score en maakte de 1-0. In korte tijd wist NKC dit te beantwoorden door de 1-1 binnen te schieten. 

MOEIZAAM

Halverwege de eerste helft was NKC uitgelopen naar een 2-4 voorsprong. Het eerste aanvalsvak van Dindoa met daarin Boaz Poppe, Lars van der Velde, Marinda Vliek en Saskia Lieman kon zich niet onder de druk van NKC uitspelen waardoor scores zeer moeizaam tot stand kwamen. Het andere vak, bestaande uit Alain ter Horst, Bjarne Sinneker, Nina de Romph en Aniek Odding had het verdedigend lastig tegen de sterke heren van NKC. Na een 3-5 achterstand wist Dindoa door twee doelpunten van Marinda Vliek weer op gelijke hoogte te komen. In de laatste vijf minuten van deze helft werd de korf goed gevonden hetgeen resulteerde in een 8-8 gelijke ruststand.

TWEEDE HELFT

De start van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Het duurde maar liefst zeven minuten voordat er gescoord werd. Door een doelpunt van Saskia Lieman kwam Dindoa op een 9-8 voorsprong. Hierna was het NKC dat met drie doelpunten op rij wist uit te lopen naar een 9-11 voorsprong. Door coach Hugo van Woudenberg was dit het tijdstip om zijn eerste wissel toe te passen. Boaz Poppe moest plaatsmaken voor Joost van de Beek. Hiermee veranderde het spel van dit vak. Joost van de Beek wist in de rebound veel duels te winnen waardoor de aanval meer mogelijkheden kreeg. Dit resulteerde in doelpunten van Lars van der Velde en Saskia Lieman waarna de stand weer gelijk was: 11-11.

VOORSPRONG NKC

Helaas voor Dindoa was het daarna NKC dat door twee doelpunten weer op voorsprong kwam. Deze voorsprong gaven de gasten de laatste 10 minuten niet meer uit handen. Kim Groothuis werd nog ingebracht voor Marinda Vliek, maar helaas was dit onvoldoende om een punt voor Dindoa veilig te stellen en werd de wedstrijd met 12-15 verloren.

Voor komende week staat de thuiswedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten op het programma. Dindoa zal dan aanvallend meer moeten laten zien.

Doelpunten: Aniek Odding 3, Marinda Vliek 2, Lars van der Velde 2, Saskia Lieman 2, Boaz Poppe 1, Alain ter Horst 1, Kim Groothuis 1.

Jan Willem van den Berg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie