Dindoa verslaat Drachten in zwaarbevochten korfbalduel en blijft in kampioensrace
Dindoa verslaat Drachten in zwaarbevochten korfbalduel en blijft in kampioensrace RIK VAN_DEN BOS

Dindoa verslaat Drachten in zwaarbevochten korfbalduel en blijft in kampioensrace

22 januari 2024 om 09:30 Korfbal

ERMELO Het zijn spannende weken voor de selectie van Dindoa. Zowel het eerste als het tweede zijn volop in de race om het kampioenschap. Dindoa 2 was de eerste helft van de zaalcompetitie zonder puntverlies doorgekomen en stond daardoor fier aan kop. Afgelopen zaterdag morste Dindoa 2 echter een puntje door op een gelijkspel te blijven steken tegen Drachten 2.

Daarna was het de beurt aan de beide hoofdmachten. Dindoa begon goed aan de wedstrijd met een openingstreffer van Saskia Lieman. Drachten pareerde vrijwel meteen met de gelijkmaker. De ploeg uit Friesland heeft dit seizoen bewezen fysiek sterk te zijn en dit kwam tegen Dindoa ook tot uiting. Zowel in de aanvallende als in de verdedigende rebound moest Dindoa er hard aan trekken. Tot een echt verschil op het scorebord leidde dit echter niet. Via 5-5 bleef het stuivertje wisselen tot de rust, met wisselende doelpuntenmakers en voorsprongen. De thee werd opgezocht bij 9-9. Opvallende details: het vak van Lieman maakte acht van de negen goals en Lieman nam er daarvan zes voor haar rekening.

AAN BEIDE KANTEN STRIJD

De tweede helft bleef qua spelbeeld aanvankelijk ongewijzigd. Er werd aan beide kanten veel strijd geleverd en de fysieke duels werden niet geschuwd. Noemenswaardig was echter ook de sportiviteit. Gedurende de hele wedstrijd zijn er ondanks de stevige strijd geen opstootjes en ongeregeldheden geweest. De eerste treffer na rust kwam uit handen van Bjarne Sinneker. Enige tijd daarna volgde de 10-10 van de thuisploeg.

Bij deze stand bracht coach Hugo van Woudenberg Roy van Boven in de ploeg voor Tom van den Berg. Laatstgenoemde kon gelijk door het andere vak in, waar Alain ter Horst plaats maakte. Voor Van Boven een mooi moment. Zijn eerste minuten weer in de hoofdmacht van dit seizoen, na een periode van afwezigheid wegens een lange huwelijksreis.

ONVERMINDERD SPANNEND

In het restant van de tweede helft bleef het onverminderd spannend. In het vak met Saskia Lieman, Aniek Odding, Lars van de Velde en Roy van Boven speelden de mannen aanvallend veel voorin, wat leidde tot flink wat goals. Aan de andere kant waren Nina de Romph en Femke ten Hove de steunpilaren voor een kwartet aan mannen dat flink door wisselde (Bjarne Sinneker, Alain ter Horst, Tom van den Berg en Gerwin Bosch). Onder meer Van den Berg maakte belangrijke goals en zo prijkte een kleine vijf minuten voor tijd een 16-18 voorsprong voor de bezoekers op het scorebord.

AANSLUITINGSTREFFER

Kort daarop kwam Drachten met de aansluitingstreffer. Tweeënhalve minuut voor tijd was het goudhaantje Gerwin Bosch, die bij het tweede ook al zeer trefzeker was, die het verschil weer naar twee schoot. Daarna was het aanhaken of afhaken voor de thuisploeg. Het werd het laatste. Anderhalve minuut voor tijd verzilverde Van Boven een strafworp, waarmee de wedstrijd op slot ging. Het slotakkoord was voor Tom van den Berg, die met een strafworp de 18-22 scoorde.

CONFRONTATIE MET AVO

Een mooie wedstrijd met uiteindelijk zwaarbevochten punten voor Dindoa. Toen de ploeg na twee wedstrijden op nul punten stond had men niet durven hopen op het uitzicht dat zich nu aan de horizon openbaart: een rechtstreekse confrontatie met titelconcurrent AVO volgende week, in eigen huis.

Komende zaterdag is voor de selectie van Dindoa zonder twijfel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Zowel het tweede als het eerste strijdt om het kampioenschap met AVO als belangrijkste concurrent. 2 staat één punt voor op de Assenaren en treedt om 17.00 uur tegen hen aan. Daarna speelt 1, dat twee punten achter staat en om 18.40 uur start. 

Roy van Boven: ,,In Assen werd het 16-15 voor AVO, dus ook hier wordt het spannend. En bij dit soort wedstrijden is elke stem, elke trommel en elk applaus keihard nodig. Kom daarom aanstaande zaterdag naar Dindoa om onze selectie naar de overwinning te juichen!”

Doelpunten: Saskia Lieman 7, Lars van der Velde 4, Tom van den Berg 4, Roy van Boven 3, Alain ter Horst 1, Bjarne Sinneker 1, Aniek Odding 1, Gerwin Bosch 1

Roy van Boven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie