Hugo van Woudenberg blijft een vierde seizoen bij Dindoa. (foto: Rik van den Bos)
Hugo van Woudenberg blijft een vierde seizoen bij Dindoa. (foto: Rik van den Bos) Rik van den Bos

Hugo van Woudenberg en Dindoa Ermelo gaan voor vierde jaar: ‘Heel goed gevoel bij de club’

15 januari 2024 om 13:35 Korfbal

ERMELO/BARNEVELD Hugo van Woudenberg heeft het naar zijn zin bij Dindoa en de club is blij met het werk van de korfbalcoach uit Barneveld. Beide partijen zetten komend seizoen de samenwerking voort met een vierde jaar.

,,Mijn gevoel is en was heel goed bij de club Dindoa. Ik heb ontzettend veel plezier en we presteren goed. Ik merk aan alles dat bestuur en technische commissie super graag willen dat ik blijf. Maar voor mij telde één harde eis: dat de spelersgroep dat zelf ook wilde. Unaniem willen ze graag dat ik doorga; 95 procent van de selectie gaat ook door. Voor mij was dat ook een voorwaarde en toen waren we er snel uit.”

MENTALITEITSVERANDERING

Voor de Barnevelder (44) wordt het de eerste keer dat hij een vierde jaar ingaat als coach. ,,Ik ben dus heel benieuwd. Belangrijk is dat er bij Dindoa positieve dingen gaande zijn. De spelers hebben een mentaliteitsverandering doorgemaakt. Dindoa is nu een serieuze speler in de overgangsklasser geworden die naar de top toe wil. Dindoa 2 heeft ook een hoger niveau en staat eerste in de reserve overgangsklasse.”

NAAR HOOFDKLASSE

Met Dindoa naar de hoofdklasse, het is voor Van Woudenberg inmiddels een ambitie. ,,Doordat we in breedte een hoger niveau hebben, denk ik dat er meer inzit en wil ik volgend jaar kampioen worden. Daar heb je wel wat geluk bij nodig en geen blessures, maar het zegt wel wat dat Dindoa ook omhoog wil kijken en naar de hoofdklasse wil.”

Dindoa won zaterdag met 20-25 van KIOS en staat nu gedeeld tweede. Komende weken wachten krachtmetingen tegen concurrent Drachten (uit) en koploper AVO (thuis).

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie