Afbeelding
Foto Unsplash

Ben goed voorbereid op noodsituaties met een BHV-cursus

30 november 2022 om 09:11 Partnercontent

Veel mensen schijnen te denken dat eerste hulp gewoon een pleister op een snee plakken is en het voor gezien houden. Nou, wij zijn hier om jou te vertellen dat dat niet het geval is. Eerste hulp is zoveel meer dan dat, en het is een vaardigheid die iedereen zou moeten hebben. Daarom is het belangrijk dat je altijd een aantal medewerkers in dienst hebt die ook BHV’er zijn. Maar wist je dat BHV niet alleen om Eerste Hulp gaat? In dit artikel geven we je uitleg over BHV.

Wat is een BHV-cursus?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Een BHV-cursus is een cursus die je volgt om te leren hoe je moet handelen in noodsituaties. Je leert onder andere eerste hulp verlenen, hoe je een brand moet blussen en hoe je mensen uit gevaarlijke situaties kan halen.

Waarom is het zo belangrijk voor jouw medewerkers om een BHV-cursus te volgen? Omdat ze in noodsituaties de beste hulp kunnen bieden aan anderen. Ze weten dan precies wat ze moeten doen en voorkomt hierdoor dat situaties verergeren.

Waarom is een BHV-cursus belangrijk?

Een BHV-cursus is belangrijk voor verschillende redenen. Zo kan het voorkomen dat je in noodsituaties moet handelen, zoals bij een merk of een ongeval. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet hoe je moet handelen bij een ramp. Er kan namelijk van alles gebeuren: sommige mensen kunnen panisch worden of gaan hysterisch doen, sommige mensen weten niet wat ze moeten doen en zijn verplicht de hulp van anderen in te roepen enzovoorts. Een BHV-cursus bereid je hierop voor.

Waar kan ik een BHV-cursus volgen?

Je kunt een BHV-cursus volgen bij verschillende organisaties. De meeste organisaties bieden deze cursus aan in hun eigen pand, maar je kunt ook een cursus volgen op locatie. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders van online cursussen. Wanneer je kiest voor een BHV online cursus profiteer je van goedkopere prijzen. Verder hoeven jouw medewerkers niet te reizen om hun BHV-certificaat te bemachtigen.

Wat houdt een BHV-cursus in?

Tijdens de cursus krijgen deelnemers les in het voorkomen en beperken van schade door brand, ongelukken en gezondheidsproblemen. Ze leren wat ze moeten doen in een noodsituatie en hoe ze anderen moeten helpen. Ook krijgen ze les in het gebruik van BHV-apparatuur, zoals brandblussers, traumaverbanden en AED’s.

Wat zijn de voordelen van een BHV-cursus?

Als jouw medewerkers de BHV-cursus hebben gevolgd, zijn ze beter voorbereid op een noodsituatie. Ze weten dan precies wat ze moeten doen en hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. Dit kan het verschil zijn tussen leven en dood. Naast het feit dat een aantal BHV’ers in je bedrijf de veiligheid vergroten, zorgen ze ook voor een betere werksfeer. Medewerkers voelen zich vaak veiliger als ze weten dat er een BHV’er in de buurt is.

Verder is het ook nog eens wettelijk verplicht om in je bedrijf een aantal BHV’ers rond te hebben lopen. Heb je een bedrijf van meer dan honderd medewerkers? Dan raden we aan om minimaal drie van je medewerkers om te scholen tot BHV’er.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie