Afbeelding
Foto Pixabay

De goedkoopste zorgverzekering afsluiten: is dat verstandig?

7 november 2022 om 11:26 Partnercontent

Vanaf je achttiende is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Er zijn een heleboel verschillende zorgverzekeraars die allerlei pakketten aanbieden met behandelingen die vergoed worden vanuit dat pakket. Sommige mensen zullen duurder uit zijn met hun zorgverzekering, door een aandoening of behandelingen die ze echt nodig hebben. Anderen kiezen voor een zogeheten ‘budgetpolis’, oftewel de goedkoopste zorgverzekering, en besparen daar geld mee. Hier lees je er alles over!

Wanneer is een budgetpolis een verstandige beslissing?

Het eerste dat handig is om te overwegen, is welke zorg jij persoonlijk echt nodig hebt. Stel nou dat je een ziekte of aandoening hebt, en je moet daarvoor behandeld worden. Dan is het wellicht verstandig om jezelf aanvullend te verzekeren. Is dat niet aan de orde? Dan is aanvullend verzekeren niet per se nodig. Je zult dus goed moeten afwegen welke zorg je echt nodig zult hebben: risico’s zul je altijd houden namelijk. Als je al jaren niet naar het ziekenhuis bent geweest en over het algemeen altijd gezond bent geweest, is een goedkopere zorgverzekering zeker een optie. Zorg wel dat je een spaarpotje opbouwt, want een ongeluk kan al snel gebeuren. Als je niet weet waar je het goedkoopste uit bent, kun je altijd de goedkoopste zorgverzekering vergelijken

Waar kan je het beste verzekeren?

We hebben het nu gehad over welke verzekering je wellicht nodig hebt, maar nu moet je nog kiezen bij welke zorgverzekeraar je je gaat aansluiten. Het kan uiteraard in prijs verschillen, maar ook in beleving van de klant. Daarom is het heel belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende zorgverzekeraars. Een zorgverzekeraar vergelijken met andere zorgverzekeraars kan ook zeker geen kwaad, zo kun je zelf overwegen en besluiten welke zorgverzekeraar bij jou past. Ook naar reviews op internet kijken kan je al een stuk verder helpen bij het kiezen van jouw ideale zorgverzekeraar. Er zijn namelijk genoeg criteria die belangrijk zijn voor een zorgverzekeraar, naast de prijs. Denk bijvoorbeeld aan de wijze van declareren.

Denk goed na

Het is dus belangrijk om te weten waarvoor je je laat verzekeren, en goed te overwegen welke zorg je echt nodig hebt. Misschien is een aanvullende verzekering tóch verstandiger. Dit is uiteraard een persoonlijke afweging, maar kan je jaarlijks wel veel geld besparen wat je anders aan je zorgverzekering kwijt was. Een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje, dus risico is er nog steeds aan verbonden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie