Afbeelding
Foto: Unsplash

Voordat de eerste vlokken vallen: Je auto voorbereiden op de winter

26 oktober 2022 om 12:35 Partnercontent

Het is weer die tijd van het jaar: de bladeren verkleuren, de lucht wordt fris en de winter staat voor de deur. Voordat de eerste vlokken vallen, moet je ervoor zorgen dat jouw auto winterklaar is. In dit artikel helpen we je een eind op weg.

Waarom is het belangrijk om jouw auto voor te bereiden op de winter?

Het is weer die tijd van het jaar: de winter komt eraan.  Voor de meeste mensen betekent dit dat het tijd is om hun auto’s voor te bereiden op de winter. En dat is een goed idee, want als je niet een paar basis voorzorgen neemt, kan je eindigen met een auto die niet goed loopt bij koud weer.

Welk onderhoud heeft mijn auto nodig voor de winter?

Het is tijd om je auto voor te bereiden op het koude weer. Hier zijn een paar dingen die je moet doen:

1. Laat jouw auto onderhouden. Zorg voor een goede, grondige onderhoudsbeurt voordat de winter begint. Dit zorgt ervoor dat je auto in goede staat is en je niet in de steek laat wanneer je hem het meest nodig hebt. Een van de belangrijkste keuringen die je kan doen, is de APK-check. Tijdens deze check wordt je auto gecontroleerd op milieu, veiligheid en registratie.

2. Controleer de banden. Zorg ervoor dat ze goed opgepompt zijn en een goed profiel hebben. Je wil niet midden in een sneeuwstorm langs de weg staan omdat de banden de omstandigheden niet aankunnen.

3. Leg een voorraad aan. Bewaar een zak zout, zand of grind in jouw kofferbak, zodat je indien nodig gladde wegen kan aanpakken. En zorg voor een volle tank benzine - je weet nooit wanneer je gestrand bent en snel weg moet.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn auto in de winter defect raakt?

Je wil ervoor zorgen dat jouw auto in goede staat is voordat de winter begint. Dat betekent dat hij moet worden geïnspecteerd en dat noodzakelijke reparaties moeten worden uitgevoerd. Een ding dat je moet doen is een APK-check. Moet jouw auto bijna weer gekeurd worden? Wacht dan niet te lang!

Een APK-keuring is een belangrijke veiligheidsinspectie die alle auto’s moeten doorstaan om verkeers gerechtigd te zijn. Het is belangrijk dat jouw auto aan de normen voldoet, vooral als je in zware winterse omstandigheden rijdt. Als jouw auto niet door de APK-keuring komt, moet je hem laten repareren. Wacht niet tot het laatste moment, anders sta je straks vast aan de kant van de weg bij een sneeuwstorm.

Wat moet ik doen als mijn auto in de winter kapot gaat?

Als jouw auto kapot gaat in de winter, geen paniek. Volg gewoon deze stappen:
1. Ga naar een veilige plek en zet de alarmlichten aan.
2. Bel een takelwagen of de politie.
3. Blijf in de auto tot er hulp arriveert.
4. Als je gestrand bent in the middle of nowhere, probeer dan warm te blijven en wacht op hulp.
5. Probeer je auto niet zelf te repareren - laat dat over aan de professionals.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie