Afbeelding
Foto Pexels

Een auto leasen? Dit is wat je moet weten

Partnercontent

Heb je besloten om een auto te gaan leasen in plaats van te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je moet namelijk nog een aantal keuzes maken voordat je gaat leasen. Zo moet je bepalen of je zakelijk wil leasen of dat je gaat voor private lease. Daarnaast moet je nog een keuze maken tussen financial lease en operational lease. Als laatst geven we je nog wat tips over het zo goedkoopmogelijk een auto leasen. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder.

Privé of zakelijk leasen?

Ben je opzoek naar een leaseauto voor in het dagelijks leven? Dan noem je dat ook wel een private lease. Als je gaat voor private lease, is operational lease een hele goede optie. Bij operational lease huur je namelijk de auto. De auto is dus nog in bezit van het leasebedrijf maar voor een maandelijks bedrag mag jij erin rijden. Je bent economisch dus niet de eigenaar wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over belasting, verzekeringen en schade.

Bij financial lease werkt dit dan weer anders. Hier ben je wel economisch verantwoordelijk. Bij financial lease, is de auto echt van jou en niet van het leasebedrijf. Ook hier betaal je maandelijks een standaardbedrag om de auto af te betalen. Financial lease wordt dan ook vaak gebruikt bij zakelijk leasen. Op deze manier kan je de auto perfect inzetten voor jouw bedrijf. Of je nou een werkbusje nodig hebt of een auto die heel Nederland doorrijdt. Het kan allemaal of je nou financial of operational leaset.

Goedkoop leasen

Ben je startend ondernemer en ben je opzoek naar een auto voor jouw bedrijf? Dan kan occasion lease nog wel eens wat voor jou zijn. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

Met leasen ben je in een keer sowieso al veel minder geld kwijt. Omdat je alles maandelijks betaald komt er niet ineens een groot bedrag op je weg. Maar er is een nog goedkopere manier om te gaan leasen, namelijk occasion lease. Hier lease je namelijk een tweedehandsauto. Dan denk je misschien, die kan helemaal niet lang mee of die is niet goed genoeg. Maar de auto’s die worden gebruikt voor occasion lease zijn vaak nog ontzettend jong. Ze werken optimaal en je kan er ontzettend lang mee. Dat allemaal terwijl het goedkoper is dan een gloednieuwe auto. De vraagprijs van een tweedehandsauto is natuurlijk lager.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 1 uur geleden
Afbeelding
Trainen volgens Wiel Coerver-methode tijdens Jeugdvoetbaldagen DVS’33 4 uur geleden
Afbeelding
Cabaretduo Eer & Nan speelt ‘Terugblik, vooruit!’ in De Rehobothkerk 5 uur geleden
Afbeelding
Van wanhoop tot feest bij open dag AZC in Harderwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Scooterrijders botsen frontaal op elkaar 10 uur geleden
Afbeelding
Ermelose Noor Oosterhoff Nederlands Kampioen Muay Thai 20 uur geleden
Afbeelding
Moonlight kanoën bij De Kanovijver ter ere van 50 jaar Ermelo gisteren