Afbeelding
Foto: Pixabay

Hier moet je op letten bij het kopen van kranen voor in je badkamer

29 december 2021 om 13:46 Partnercontent

Of je nu je badkamer renoveert of een nieuw huis bouwt, je moet ongetwijfeld op zoek naar badkamerkranen. Het is duidelijk dat elke badkamer nutteloos is zonder kranen. Ze zijn een badkameraccessoire waar je gewoon niet zonder kunt. Maar hoe kies je nou echt voor kranen in je badkamer? Met honderden beschikbare opties, variërend van moderne mengkranen tot traditionele kranen, kan het nog wel eens lastig zijn om een te kiezen. Net als bij Harris schoenen is dit nou eenmaal een lastige keuze. Gelukkig kunnen de onderstaande factoren je helpen bij het kopen van badkamerkranen. 

Stijl

Natuurlijk moet je je onder meer richten op de stijl van badkamerkranen. Het ontwerp moet altijd je prioriteit zijn bij het kopen van deze producten. Als het echter om stijl gaat, heb je zeker veel opties om uit te kiezen. Online zul je veel kranen vinden, waaronder de hotste trends voor 2022. Je kunt ervoor kiezen om ontwerpen te matchen, zoals de vierkante douchemengkraan met vierkante douchekop en vierkante wastafelmengkraan, of de kubusvormige douchemengkraan met kubusvormige wastafelmengkraan enzovoort. Dit hoeft natuurlijk niet beslist, het hangt juist echt van je eigen smaak af. 

Waterdruk

Waterdruk is tevens een belangrijk aspect, aangezien kranen beschikbaar zijn voor verschillende waterdrukniveaus. Kranen die op een hoger niveau zijn geïnstalleerd, zullen minder druk hebben dan kranen die op een lager niveau zijn geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je dit feit in gedachten houdt tijdens het koopproces en het is ten zeerste aan te raden om met een expert te praten over de waterdrukaspecten van kranen voordat je een model koopt. De waterdruk wordt echter beïnvloed door kranen die zijn uitgerust met beluchters. Hoewel de beluchter de waterstroom door de kraan beperkt, moet je er rekening mee houden dat het ook het waterverbruik vermindert, wat voordelig is voor jou en het milieu. 

Formaat

Voordat klanten zelfs maar een kijkje nemen in onze collectie kranen, hebben klanten over het algemeen een idee van de maten van de kranen die ze moeten kopen. Ze schatten de kraanmaten op basis van de grootte van hun badkamer. Dit lijkt misschien heel voor de hand liggend voor je, maar we moeten je waarschuwen - veel mensen die nieuw zijn in huisrenovaties maken de fout zich te laten meeslepen door de vele opties die ze tot hun beschikking hebben. Je moet niet een van hen zijn. Je moet juist altijd eerst de grootte van je badkamer overwegen en vervolgens kranen van het juiste formaat kiezen. 

Functionaliteit

Ook is het van belang om te letten op de functionaliteit van de kranen voor in je badkamer. Sommigen kiezen grotere kranen die over inbouwspots passen, terwijl anderen kranen voor wandmontage kopen die boven wastafels moeten worden geïnstalleerd. Andere klanten met vrijstaande baden zoeken naar kranen met een langere uitloop. Online zul je wastafelkranen, douchekranen, hoogbouwkranen, mengkranen, handkranen, wandmontages en nog veel meer vinden, dus je hebt zeker een aantal keuzes tot je beschikking. Bedenk vooraf dus goed wat voor kraan je wilt gebruiken in je badkamer en waar het water naar toe zal stromen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie