Afbeelding
Foto door Tima Miroshnichenko

Trainen op een airbike

15 juni 2022 om 07:50 Partnercontent

Loop jij in de sportschool ook het allerliefste de cardio apparaten stijl voorbij, dan ben je absoluut niet de enige. Toch ontkom je er helaas niet aan om wanneer je ook aan je conditie wilt werken, iets te gaan doen met cardio. Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat jij iedere dag een uur op een hometraining moet gaan zitten, maar de juiste beweging in de bepaalde hoeveelheid is wel essentieel. Een goed alternatief is dan de airbike. Misschien heb je er al wel eens van gehoord, maar hij is ontzettend populair. Dit is namelijk een volledig nieuw apparaat, die in tegenstelling tot veel andere apparaten volledig werkt op lucht. Hoe dit exact in z’n werk gaat en ook wat de voordelen zijn, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een airbike?

Alvorens we verder gaan met de legio mogelijkheden welke een airbike ons biedt, is het goed eerst te weten wat het nou exact is. We kunnen je er namelijk wel alles over gaan vertellen, maar zonder dat je weet wat het is, heeft het natuurlijk niet zo heel veel zin. De airbike is een apparaat, dat wordt aangedreven door lucht. Dat wil dus niets anders zeggen, dat jij volledig zelf bepaald hoe intensief een workout op zo’n ding is. Het is namelijk zo, dat hoe harder en sneller jij beweegt, des te zwaarder je workout wordt. Doordat de weerstand van de lucht steeds groter wordt, naarmate je workout heftiger wordt, is dit één van de meest effectieve manier van training op het gebied van cardio.

Voordelen

Dat een airbike ontzettend veel voordelen heeft, dat blijkt wel aan de immense populariteit van het apparaat in de afgelopen periode. De airbike is namelijk bijna niet meer weg te denken uit de gerenommeerde sportschool. Niet voor niets natuurlijk, aangezien de voordelen van dit apparaat enorm zijn. Om je een idee te geven hebben we er een aantal belangrijke voordelen voor je uitgepikt. Eén van de grootste voordelen, welke de airbike met zich meebrengt, ten opzichte van veel andere apparaten die je aantreft in de sportschool, is dat je hiermee een stuk sneller tot resultaat komt. Dat geldt niet alleen voor het op pijl houden en ook opbouwen van je conditie, maar ook ligt de verbranding een stuk hoger dan op onder andere een crosstrainer. Training jij nog niet op een airbike, dan wordt het tijd, mits het mogelijk is om dit eens serieus te overwegen.

Zelf een airbike kopen

Wil jij een goede airbike kopen, dan zijn er een aantal zaken essentieel. Omdat het best lastig kan zijn, om tussen alle verschillende merken en soorten een geschikte airbike te vinden, hebben wij een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, die jou kunnen helpen tijdens het aankoopproces. Zo zal de kans op een eventuele miskoop een stuk kleiner zijn en weet je bijna zeker dat je een model kiest, die volledig aansluit bij wat jij zoekt.

Aandrijving

Een airbike kan op twee verschillende manieren worden aangedreven. De meest gebruikte techniek die wordt toegepast, dat is de v-belt. De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Dit is namelijk omdat een v-belt geen onderhoud nodig heeft en nog belangrijker, volledig geluidloos is. Zo kun je dus prima voordat de wekker bij de rest van je huis gaat, nog even ongestoord wat wattages wegtrappen ‘s ochtends.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie