Afbeelding
Foto door Humphrey Muleba via Pexels

Tips voor activiteiten in de winter

20 december 2021 om 16:05 Partnercontent

Wil jij deze winter leuke activiteiten ondernemen in het weekend? In de zomer zijn activiteiten bedenken een makkie: wanneer het warm is ga je naar het strand, picknicken in een park of bijkletsen op een terras. Maar in de winter kan dit iets lastiger zijn. Zoek jij inspiratie voor uitjes in de winter? Dan ben je hier op het juiste adres.

Bezoek de kerstmarkt

Om helemaal in de wintersfeer te komen, moet je zeker een middagje naar de kerstmarkt gaan. Overal in Nederland heb je wel een kerstmarkt: van Den Haag en Leiden, tot Maastricht en Groningen. Een kerstmarkt bestaat vaak uit veel verschillende kraampjes die geplaatst zijn op waaltjes of keramische terrastegels, waar je vanalles kan halen. Of je nou op zoek bent naar een nieuwe wintertrui of kerstbal, of zin hebt in churros met warme chocolademelk. 

Deze kraampjes zien er vaak uit als houten huisjes en zijn versierd met allerlei lampjes en kerstlichtjes. Vaak wordt er ook nog gezellige muziek gedraaid om helemaal in de sfeer te komen. De kerstmarkt is dus een echte must wanneer je een activiteit wil plannen in de winter. 

De Winter Efteling

De Efteling: je hebt hier ongetwijfeld wel eens van gehoord, of misschien ben je er zelfs wel al een keer geweest. Dit sprookjespark bestaat uit een en al magie: van het Sprookjesbos tot de Droomvlucht en de Vliegende Hollander. Maar waarom jij hier heen moet in de winter, is omdat de Winter Efteling dan haar deuren opent. 

Wanneer je naar de Winter Efteling gaat, merk je dat het park nog magischer is dan normaal. Het hele park is versierd met lichtjes, er zijn allerlei winterse lekkernijen te krijgen en alles staat in het teken van winterse gezelligheid. In dit magische paradijs geeft de winter geen koude, maar een warme sfeer.

Amsterdam Light Festival

Kan je niet genoeg krijgen van de sfeervolle lichtjes die in de winter vaak door heel Nederland hangen? Neem dan een bezoek aan het Amsterdam Light Festival. Dit lichtfestival vindt elk jaar plaats in de maanden december en januari. Allerlei kunstenaars, architecten en designers van over de hele wereld ontwerpen ter gelegenheid van dit festival lichtkunstwerken en installaties. Je kan het festival bezoeken door een bepaalde route te lopen door Amsterdam, maar je kan er ook voor kiezen om een boottocht te doen en varend door de grachten de kunstwerken te bekijken. Hou jij van kunst en lichtjes of vind je het leuk om eens een keer iets heel anders te doen, ga dan zeker naar het Amsterdam Light Festival.

Met deze activiteiten heb je gegarandeerd een warme, sfeervolle en magische winter voor je.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie