Afbeelding
Foto: Pixabay

8 Tips voor een duurzame levensstijl

17 december 2021 om 12:59 Partnercontent

Steeds meer mensen lijken in te zien dat een duurzame levensstijl belangrijk is. Wil jij ook duurzamer leven maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Wellicht liggen sommige tips voor de hand, maar toch zijn ze het benoemen waard. 

Eet minder dierlijke producten 

De vleesindustrie is enorm schadelijk voor het milieu. Wil je duurzamer leven? Dan is het belangrijk om minder, of geen, vlees te eten. Ook is het niet onverstandig om te minderen met het eten van zuivelproducten.  

Kies voor duurzame merken en bedrijven 

Ook de kledingindustrie is zeer vervuilend. Kies daarom voor duurzame(re) merken of ga voor tweedehands kleding. Probeer sowieso altijd voor duurzame bedrijven te gaan. Bestel je vaak eten? Kies dan het restaurant dat gebruik maakt van duurzame menuboxen, zoals kartonnen hamburger bakjes in plaats van plastic. 

Ga voor duurzaam vervoer 

Pak jij altijd de auto naar je werk en ga je elk jaar met het vliegtuig op vakantie? Kijk ook eens naar andere mogelijkheden. Wellicht zou je eens op de fiets naar het werk kunne, of carpoolen met collega’s. Daarnaast is het echt niet nodig om altijd maar met het vliegtuig op vakantie te gaan. Er zijn zoveel mooie plekken dichterbij huis. Daarnaast zijn de meeste Europese steden erg goed te bereiken met de trein.  

Minder lang douchen 

Hou je van een lange warme douche? Dat snappen we heus wel, maar duurzaam is het niet! Probeer daarom niet onnodig lang onder de douche te staan. Kan je de verleiding toch niet aan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een waterbesparende douchekop. Het is daarnaast ook duurzamer om koud(er) te douchen. Een voordeel van koud douchen: Je blijft niet onnodig lang staan.  

Bespaar energie 

Natuurlijk ken je de voor de hand liggende tips zoals: apparaten en lampen uit wanneer je ze niet gebruikt, de verwarming niet op standje sauna zetten, etc. Toch vinden we het belangrijk om deze tips nogmaals te benadrukken. Heb je een wasje gedaan? Gooi het dan niet meteen in de droger, maar hang het op om te drogen. Probeer daarnaast zoveel mogelijk energiezuinige apparaten te gebruiken.  

Kleine veranderingen 

Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk veel meer dingen die je kan doen om duurzamer te leven. Koop bijvoorbeeld minder vaak nieuwe spullen, ga voor oplaadbare batterijen, gebruik plasticvrije verzorgingsproducten en schrijf je uit voor reclamefolders. Het lijken allemaal kleine veranderingen die weinig invloed hebben, maar alle beetjes helpen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie