Afbeelding
Foto: Pexels

De drie meest trendy kleuren van 2022 op een rij.

16 februari 2022 om 10:37 Partnercontent

Elk jaar heeft zo zijn eigen trends. Ook op het gebied van woonstijlen en kleur zijn er ieder jaar weer andere dingen hip en happening. Het jaar 2022 heeft veel leuke nieuwe interieurtrends in petto. In dit artikel lees je daar meer over. We vertellen je hoe je met trendy kleuren en raamdecoratie je interieur een boost kunt geven. We zetten de drie meest trendy kleuren op een rij. Lees dus snel verder.

1: Natuurlijk bruin

Voor dit jaar geldt: bruin wordt het nieuwe zwart. Waar eerst zwart veel als basiskleur wordt gebruikt, zal dit nu vervangen worden door veel bruintinten. Als kleur geeft bruin een natuurlijke look. In het interieur geeft het een zekere rust en neutrale touch. En dat past helemaal bij de trendy woonstijlen van dit jaar. Het retro interieur en de natuurlijke en organische elementen komen namelijk weer helemaal terug.

 Met bruin kom je ook al snel uit bij houttinten. Op het gebied van raamdecoratie zie je hout als materiaal vaak terug bij shutters of jaloezieën. Daarvoor wordt vaak bamboe, abachi hout of lindehout gebruikt. Dat zijn zachte materialen die zorgen voor een natuurlijk lichtinval en rust in huis. Lijkt die houttinten je wel wat als raambekleding? Kijk dan eens naar houten jaloezieen online.

2: Olijfgroen

Een tweede kleurtrend is volgens trendwatchers dit jaar olijfgroen. Net als natuurlijk bruin sluit de kleur helemaal aan bij de organische en natuurlijke touch die je vaker in huizen terug gaat zien. Het sluit ook helemaal aan bij de duurzame interieurtrend. Bij die trend wordt er weer bewust voor kwaliteit gekozen, gewerkt met robuuste materialen en vind je ook veel groen in huis.

 Olijfgroen is een mooie kleur voor raamdecoratie. Of je het nu als stof voor rolgordijnen, plisse gordijnen of stoffen hangende gordijnen gebruikt dat maakt niet uit. Met olijfgroen als kleur zit je dit jaar helemaal goed volgens de trends voor 2022.

3: Sky blauw

Een derde populaire kleur is sky blauw. Deze lichte kleur valt ook mooi te combineren met de andere twee trendkleuren. Het past helemaal in het totale plaatje en sluit ook aan bij de woontrend retro en urban. Met sky blauw in jouw interieur breng je licht, rust en gezelligheid in huis. Ook qua raamdecoratie is het erg mooi om voor lichtblauw te gaan. Er zijn veel stoffen of doeken in die kleur te bestellen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie