Afbeelding
Foto door form PxHere

3 tips bij het kopen van een tafeltennistafel

7 november 2022 om 10:28 Partnercontent

Na een aantal weken op de camping te hebben gestaan afgelopen zomer kan je gezin er eigenlijk niet meer zonder: tafeltennis! In de eerste weken na een vakantie wordt de aankoop van een tafeltennistafel door veel Nederlandse gezinnen overwogen. Niet voor niets, daar het een intensief en hartstikke leuk spel is. Niet onbelangrijk: in de basis kan iedereen het spel spelen. Een tafeltennistafel kopen vergt de nodige voorbereidingen. In die zin, dat niet altijd duidelijk is wat een kwalitatief goed model is. In dit artikel vind je verschillende tips, die je helpen bij het kopen van een geschikte tafeltennistafel voor jouw gezin. Plaats je de tafel onder de overkapping in de tuin, of in de schuur? 

Tip 1: let op het verschil tussen tafels voor binnen en buiten

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een tafeltennistafel voor binnen ook buitenshuis gebruikt kan worden. Dat blijkt niet het geval te zijn, daar de tafels voor binnen een andere behandeling hebben gehad dan modellen voor buiten. Het maakt dat de outdoor tafeltennistafels bestand zijn tegen UV-straling, terwijl dat niet geldt voor de tafels voor binnen. Ook zijn die laatste modellen vaak niet waterdicht of niet weersbestendig. Andersom zou je een outdoor tafeltennistafel wel in de schuur kunnen gebruiken. 

Tip 2: kies een model die inklapbaar is 

Er zullen periodes zijn waarin je veel minder vaak aan de tafeltennistafel staat. Om de tafel op dat moment makkelijk op te kunnen bergen, wordt vaak de voorkeur gegeven aan een tafeltennistafel welke inklapbaar is. Het is afhankelijk van het model tafeltennistafel wat je kiest, op welke manier deze kan worden ingeklapt. Je leest er vaak meer over in de beschrijving van de verschillende tafels. 

Tip 3: vergeet de tafeltennis batjes niet 

Wanneer je een geschikte tafeltennistafel gevonden hebt ben je er nog niet. Denk ook aan het tafeltennis batje waarmee jij je gezinsleden en vrienden straks verslaat. Het loont om iets meer te investeren in een kwalitatief goed batje. Dit maakt het ook op laag niveau makkelijker om de bal de juiste richting op te sturen en voorkomt dat de laag over het batje al snel loslaat. Wist je bijvoorbeeld dat een zachter rubber op het batje het mogelijk maakt om het spel te vertragen? Steviger rubber helpt je juist de snelheid van de bal te verhogen. De mate van zachtheid wordt uitgedrukt in de speedrating van het batje. Aanbieders van tafeltennistafels bieden je vaak een uitgebreid assortiment aan tafeltennis batjes aan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie