Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ondernemers uit Ermelo profiteren van sterke online marketing

15 april 2022 om 13:26 Partnercontent

Voor ondernemers is online marketing steeds belangrijker geworden, zo ook voor bedrijven in Ermelo. Ondernemers richten zich met online marketing niet langer uitsluitend op hun lokale doelgroep. Ook potentiële klanten elders in Nederland worden op deze wijze bereikt. Het helpt organisaties hun omzet te doen laten toenemen. Voor de uitvoering van online marketing kiezen veel bedrijven voor de hulp van een professioneel online marketing bureau. SEO, een belangrijk onderdeel van online marketing, is behoorlijk complex. Het bestaat uit verschillende componenten, wat het voor ondernemers lastig maakt hier zelf mee aan de slag te gaan. Het zou immers veel tijd kosten, om de kennis over deze verschillende onderdelen op voldoende hoog niveau te krijgen.

Online marketing kent verschillende vormen

HV Media internetbureau is een voorbeeld van een partij, die lokale ondernemers in Ermelo helpt beter te presteren op het internet. De organisatie onderscheidt hierbij verschillende vormen van online marketing. Populair is zoekmachine optimalisatie, vaak afgekort tot SEO. Er zijn echter meer opties. Denk ook aan SEA, een afkorting van het Engelse Search Engine Advertising. Waar SEA vooral op de korte termijn effect heeft, levert SEO op de langere termijn resultaat op. Het loont voor ondernemers om met beide vormen van online marketing aan de slag te gaan. Combineer SEO en SEA met een nieuwsbrief om leads om te zetten naar sales, met interactie via sociale kanalen en bijvoorbeeld met het adverteren op andere websites. Dat laatste kan een onderdeel zijn van je SEO-strategie.

SEO bestaat uit diverse componenten 

In de basis bestaat SEO uit drie verschillende componenten, namelijk: het technisch optimaliseren van pagina’s op je website, het periodiek toevoegen van nieuwe content aan de website en het opbouwen van een linkprofiel. Met name die laatste component is lastig voor veel ondernemers. Wanneer dit niet op de juiste wijze aangepakt wordt, is de kans op schade aan de website en het presteren daarvan groot. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van links zonder waarde aan het linkprofiel van je eigen website. Een internetbureau helpt je dit te voorkomen.

Doel om de eerste positie in de zoekresultaten te behalen

SEO is er volledig op gericht de eerste positie in de zoekresultaten te bemachtigen met je website. Immers, des te hoger de website in de zoekresultaten staat des te meer bezoekers en daarmee potentiële klanten zal deze ook trekken. Hierbij is belangrijk voornamelijk te scoren op zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website. Het toevoegen van content en het bedenken van anchors voor je linkprofiel begint om deze reden vaak met een zoekwoordenonderzoek. Op welke zoekwoorden wordt veel gezocht? Welke zoekwoorden zijn het meest relevant voor je website? Het helpt voor doelgerichte verbeteringen aan je website te zorgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie