Afbeelding
Afbeelding van 3D Animation Production Company via Pixabay

5 tips om succesvol te handelen in Bitcoin

Partnercontent

Handelen in Bitcoin blijft ontzettend populair. Bij het handelen in deze cryptomunt draait het allemaal om Bitcoin voor een zo laag mogelijke prijs aan te kopen en voor een zo hoog mogelijke prijs weer te verkopen. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is dat in de praktijk ook zo? De drempel om in te stappen in deze inmiddels gevestigde manier van investeren is voor veel mensen hoog. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen het kunnen (ver)kopen van de digitale munt. Lees eerst meer informatie over Bitcoin, of bekijk de tips die we in dit artikel uiteen hebben gezet, om je alvast een beetje op weg te helpen in de wereld van Bitcoin.

Kies de juiste cryptobeurs om te handelen in Bitcoin

Bitcoins worden verhandeld via een zogeheten cryptobeurs. Een dergelijk handelsplatform wordt ook wel een crypto exchange genoemd. Met een dergelijk online platform kun je Bitcoin kopen en verkopen, tegen de in- en verkoopprijzen die op een bepaald moment gelden. Er zijn inmiddels best veel crypto exchanges, en deze hebben allemaal zo hun eigenschappen, en voordelen en nadelen. Het is goed om vooraf onderzoek te doen, en vast te stellen welke exchange voor jou het beste is. Uiteraard kun je hierbij een vergelijking maken op de handelskosten, op werking van het platform, op de soorten cryptomunten die je er kunt verhandelen, en op de service en ondersteuning die vanuit het platform wordt geboden aan gebruikers.

Bekende voorbeelden van crypto exchanges zijn Bitvavo, Litebit, Binance, Bitpanda, Kraken, Deribit, Bitstamp, en Bitcoin Meester. Een van de meeste populaire crypto exchanges van dit moment is de Bitvavo exchange. De reden daarvoor is eenvoudig, het is namelijk een Nederlands bedrijf, met een Nederlandstalig en goed werkend platform. Bovendien zijn de transactiekosten bij Bitvavo erg laag. Tot slot is het goed om te weten dat handelen in Bitcoin via alle crypto exchanges mogelijk is, wat echter niet geldt voor uiteenlopende altcoins. Heb je eenmaal de juiste crypto exchange gevonden, dan dien je daar een account aan te maken, wat overigens vaak gratis is.

Houd altijd voldoende spaargeld achter de hand

De koers van de Bitcoin is ontzettend volatiel: de waarde schommelt enorm. Dat betekent dat je flinke winst kunt maken, maar tegelijkertijd is de kans op verlies ook reëel. Zet daarom slechts een beperkt gedeelte van je geld in op Bitcoin, en houd altijd voldoende spaargeld achter de hand. Dat geeft toch een geruster gevoel wanneer de koers van je aangekochte bitcoins onverhoopt hard onderuitgaat.

Begin met kleine investeringen

Nog een manier om je risico’s te matigen is door klein te beginnen met het handelen in bitcoins. Dit los van het spaargeld dat je achter de hand houdt. Zo kun je het handelen in bitcoins goed onder de knie krijgen, zonder al te veel geld te verliezen. Als je eenmaal weet hoe alles werkt, kun je meer Bitcoin aankopen en met grotere volumes gaan verhandelen.

Gebruik verschillende analysetools

Een voordeel van de enorme populariteit van Bitcoin is dat er veel kanalen beschikbaar zijn waar je waardevolle informatie vandaan kunt halen. Deze websites, apps of andere platformen bundelen de meest relevante updates over bijvoorbeeld de koerswaarde voor je. Door deze analyses te gebruiken, kun je nog beter geïnformeerd handelen in de meest bekende cryptomunt allertijden.

Informatie opzoeken en reviews lezen over Bitcoin

Om goed beslagen ten ijs te komen is het altijd goed om je in te lezen in de materie. Kijk daarom niet alleen op websites van crypto exchanges zelf, maar kijk daarvoor ook op allerhande nieuwssites over Bitcoin. Deze kunnen je veel kennis en inzicht geven. En lees uiteraard ook goede reviews van onafhankelijke crypto en Bitcoins sites voor meer informatie over Bitcoin en het handelen hierin.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brochure ‘Samen ouder worden in Ermelo’ uitgereikt door burgemeester Van Daalen 3 minuten geleden
Afbeelding
Bestel oliebollen bij ziekenhuis St Jansdal voor het goede doel: Gezinshuis van Zundert in Ermelo 2 uur geleden
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 4 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 15 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 17 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 18 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie