Afbeelding
Pixabay

Tijdelijke unit voor Augusstinusschool vanwege ruimtegbrek

Onderwijs

ERMELO Vanwege het heersende ruimtegebrek mag de Augustinusschool een tijdelijke unit plaatsen op het schoolplein. De gemeenteraad stemt in met het hiervoor benodigde bedrag van 150.000 euro.

De school maakt de laatste drie jaar een grote groei door als het gaat om het aantal leerlingen, zo zegt directeur Ronald de Waard. Op dit moment telt de school 285 leerlingen en dat aantal groeit het komend schooljaar met nog eens 23 leerlingen. Het liefst had de school daarom twee tijdelijke units zien geplaatst. Ingestemd wordt echter met de wens van het Ermelose college een speellokaal voor de huisvesting van de leerlingen te gebruiken.

FIETSENSTALLING De unit wordt geplaatst op de plek waar nu de fietsenstalling van de school staat. Voor buurtbewoner Roelof Wildeman reden de vraag te stellen waar de kinderen straks moeten spelen en waar de fietsen dan moeten worden gestald. Hij ziet liever dat de unit wordt geplaatst op het terrein van Calluna of de Boni. Aangegeven wordt dat gebruik van het terrein van Boni niet wenselijk is. Op het terrein van Calluna zou te weinig parkeerruimte over blijven. Uit onderzoek is de plek op het schoolplein als beste naar voren gekomen. Volgens Ronald de Waard kan voor het spelen van de kinderen gebruik worden gemaakt van het speelbos. 

VIER JAAR Er wordt vanuit gegaan dat de unit nodig is voor een termijn van vier jaar. In 2026 moet de nieuwbouw worden gerealiseerd, samen met nieuwbouw van De Klokbeker. Op een vraag van Cor Louwerse (CDA) geeft De Waard aan dat tien tot vijftien procent van de leerlingen van buiten Ermelo komt. Dat komt omdat een andere reformatorische school niet direct in de omgeving aanwezig is. Dat maakt dat ook een aantal ouders uit Nijkerk hun kind naar de Augustinusschool sturen. De unit kan na vier jaar eventueel worden ingezet voor tijdelijke huisvesting van andere scholen.

Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Weidema wil het anders en beter doen 3 uur geleden
Afbeelding
Word het visitekaartje van Museum Het Pakhuis 19 uur geleden
Afbeelding
Vaak verbitterde strijd: 50 jaar zelfstandig 19 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Op pad met de boswachter 12 aug, 14:51
Afbeelding
Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten 12 aug, 14:35
Afbeelding
Houten auto op twee wielen 11 aug, 13:00