Afbeelding
pixabay

Tijdelijke unit voor Augustinusschool voor opvangen ruimtetekort

9 mei 2022 om 11:59 Onderwijs

ERMELO De Augustinusschool mag een tijdelijke unit op het schoolplein plaatsen om het huidige ruimtetekort op te vangen tot de nieuwbouw is gerealiseerd. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor de benodigde 150.000 euro beschikbaar te stellen.


De unit kan worden geplaatst voor aanvang van het schooljaar 2022-2023. De school heeft een regionale functie en ziet daardoor het aantal leerlingen groeien. De school komt daardoor klem te zetten wat betreft capaciteit. Er staat wel nieuwbouw gepland maar dat is pas in 2026 waardoor het nieuwe schoolgebouw pas bij ingang van het schooljaar 2026-2027 in gebruik kan worden genomen.

INSTROOM Op grond van een telling van 1 oktober 2021 heeft de school geen recht op extra ruimte. Het leerlingenaantal blijkt in de praktijk echter al te zijn achterhaald. Er vindt gedurende het gehele schooljaar instroom van leerlingen plaats. De verwachting is dat in het nieuwe schooljaar wordt gestart met ruim 270 leerlingen.

Door het college van burgemeester en wethouders zijn meerdere opties bekeken. Onder meer het tijdelijk onderbrengen van leerlingen in de Arendshorst, gelegen op 1,9 kilometer afstand. Hiervoor wordt niet gekozen, onder meer omdat dit ten koste zou gaan van de onderwijskwaliteit van beide scholen. Bovendien zou de Arendshorst niet meer hun vernieuwde onderwijsconcept kunnen aanbieden. De overtollige ruimte wordt nu ingezet om meer diverse onderwijsvormen aan te bieden.

SPEELLOKAAL Door het college wordt niet meegegaan in het plaatsen van twee units. De uiteindelijke keuze is gevallen op één unit. Het huidige speellokaal moet dan eventueel worden ingezet als extra vast lokaal. Voor een speellokaal moet een andere oplossing worden gevonden.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie