Een halve marathon lopen op je tachtigste was een bijzonder prestatie tijdens de tiende halve marathon van Ermelo.
Een halve marathon lopen op je tachtigste was een bijzonder prestatie tijdens de tiende halve marathon van Ermelo. @HME

Elfde editie halve marathon Ermelo: ‘Iedereen kan meedoen, ook wie niet kan hardlopen’

27 januari 2023 om 16:02 Atletiek

ERMELO De organisatie van de elfde halve marathon van Ermelo begint op stoom te raken. Het startschot klinkt op zaterdag 3 juni en de voorbereidingen zijn in volle gang.

De eenmalige Iedereen Kan Meedoen Loop zal worden gecontinueerd onder de naam Smurfit Kappa Iedereen Kan Meedoen Loop. Voorzitter Dick van Leeuwen: ,,Ermelo is een zorgdorp en we hebben heel veel positieve reacties gehad op het initiatief om echt iedereen, ook al kun je niet hardlopen, mee te laten doen en de finishbeleving mee te laten maken. We zijn de enige loop in Nederland waar iedereen in een korte tijdspanne over de finish komt. Dat maakt het feest en de prestatie extra groot.”

BEDRIJVENLOOP

Nieuw is dit jaar de 10 kilometer binnen de Van Pan huisbouw Bedrijvenloop. De voorinschrijving is per 1 februari geopend. Traditioneel levert vroege inschrijving een gratis hardloopshirt op.

GRATIS CURSUS HARDLOPEN

Voorbereiden in een groep kan ook weer. Dankzij vele sponsoren kan men weer kiezen uit een gratis cursus beginnen met hardlopen of trainen in een gevorderde groep onder begeleiding van erkende hardlooptrainers.

Woensdagavond 1 maart wordt er een informatieavond georganiseerd bij Intersport Ermelo. Vanaf 19.30 tot 20.30 uur is er een vrije inloop en wordt men bijgepraat over de opties. Meer informatie op www.halvemarathonermelo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie