Een halve marathon op je tachtigste was een bijzonder prestatie tijdens de tiende halve marathon van Ermelo
Een halve marathon op je tachtigste was een bijzonder prestatie tijdens de tiende halve marathon van Ermelo @HME

Elfde editie halve marathon Ermelo komt op toeren

27 januari 2023 om 13:08 Sport Deel je nieuws

De organisatie van de elfde halve marathon van Ermelo is op volle toeren gekomen. Alhoewel het startschot pas op zaterdag 3 juni zal klinken, is nu al duidelijk dat het wederom een speciale editie gaat worden. De eenmalige Iedereen Kan Meedoen Loop zal worden gecontinueerd onder de naam Smurfit Kappa Iedereen Kan Meedoen Loop. Voorzitter Dick van Leeuwen: “Ermelo is een zorgloop en we hebben heel veel positieve reacties gehad op het initiatief om echt iedereen, ook al kan je niet hardlopen, mee te laten doen en de finishbeleving mee te maken. We zijn de enige loop in Nederland waar iedereen in een korte tijdspanne over de finish komt. Dat maakt het feest en de prestatie extra groot. Smurfit Kappa ken ik als klein jongetje al als de kartonnage fabriek. Ze zitten hier al zo lang en wilden ook iets doen als sportief bedrijf”.

Nieuw is dit jaar de 10 kilometer binnen de Van Panhuisbouw Bedrijvenloop. De voorinschrijving is per 1 februari geopend. Traditioneel levert vroege inschrijving een gratis hardloopshirt op.

Voorbereiden in een groep kan ook weer. Dankzij vele sponsoren kan men weer kiezen uit een gratis cursus beginnen met hardlopen of trainen in een gevorderde groep onder begeleiding van erkende hardlooptrainers. Woensdagavond 1 maart wordt er een informatieavond georganiseerd bij Intersport Ermelo. Vanaf half 8 tot half 9 is er een vrije inloop en wordt je bijgepraat over de opties. Meer informatie www.halvemarathonermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie