Dit jaar geen massastart bij het HME evenement maar starten op eigen gelegenheid.
Dit jaar geen massastart bij het HME evenement maar starten op eigen gelegenheid. Foto: Jack Koning

Halve marathon van Ermelo lopen via de app

23 februari 2021 om 10:27 Algemeen

ERMELO - De tiende editie van de halve marathon van Ermelo heeft dit jaar geen gezamenlijke start. Deelnemers kunnen vanaf zaterdag 29 mei tot en met zaterdag 5 juni een afstand lopen en een tijd neerzetten. Dat kan met de HME App op de telefoon of met een sporthorloge.

De onderlinge verbondenheid wordt gecreëerd door een tussenklassement gedurende de week, veel uitwisseling van berichten in de voorbereidingen via de social media en ook de mogelijkheid om de voorbereiding te doen met hulp van hardlooptrainers die op maat een trainingsschema kunnen aanleveren en waarmee je kunt overleggen over de voortgang.

De organisatie is enthousiast gemaakt door Racetimer, de organisatie die al jaren de tijdsregistratie verzorgd. Zij hebben een leuke App ontwikkeld met veel voordelen zoals een eigen startnummer, een certificaat na afloop, een medaille en een goodybag.

Sponsoren

Besloten is de vele sponsoren geen bijdrage te vragen. De organisatie vindt dat niet passen in deze lastige tijd voor veel ondernemers. Men is voornemens om dit jaar bij de sponsoren die het moeilijk hebben, prijzen in te kopen. Dit is zo goed ontvangen dat andere sponsoren hebben besloten een duit in de zak te doen waarmee nog meer prijzen bij de Ermelose ondernemers kunnen worden ingekocht. Deze worden op startnummer verloot en tijdens de inschrijving door allerlei acties.

Inschrijven

Vanaf begin maart kan iedereen zich inschrijven voor de Onderweegs & de Groot 5 km, de OAK 10 km, de Nero halve marathon of de Mulderij Kidsrun. Ook staat de van Panhuis Groevenbeek competitie op het programma. Hoe de Rabobank business run eruit komt te zien, wordt nog uitgezocht. 

Eigen omgeving

Het leuke volgens de organisatie is dat je in eigen omgeving jouw afstand kan lopen. Dat kan Ermelo zijn, Zeeland of….New York. De reacties zijn volgens de organisatie overdonderend en kennen één rode draad namelijk: eindelijk weer een lichtpuntje en een doel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie