Afbeelding
(pixabay)

Gemeente op matje geroepen: dwangsom hondenschool onredelijk

Zakelijk

ERMELO Het Ermelose college van burgemeester en wethouders is op de vingers getikt ten aanzien van het opleggen van dwangsommen aan de hondenschool die is gevestigd aan de Harderwijkerweg en de eigenaar van dit terrein.

Door de commissie bezwaarschriften wordt aangegeven dat onvoldoende aannemelijk is gemaakt door het college dat de lestijden zijn overtreden en op grond daarvan het recht bestond op te treden. Maar ook dat het opleggen van een dwangsom in een periode dat er coronamaatregelen van toepassing waren een te zwaar middel was en ook onevenredig in verhouding tot de daarmee dienende belangen. Het college had dan ook van handhavend optreden moeten afzien.

LESTIJDEN De lessen worden op een perceel aan de Harderwijkerweg gegeven door hondenschool Kim. Dat is in strijd met het bestemmingsplan maar door het college is een tijdelijke vergunning afgegeven voor het geven van de hondentrainingen. Hierin zijn ook de lestijden vastgelegd. 

Aanleiding voor het opleggen van de dwangsom waren aanhoudende meldingen van een omwonende over geluidsoverlast. Tegen de dwangsommen tekenden zowel de ondernemer als de eigenaar van de gronden bezwaar aan.

AVONDLOCKDOWN De overtredingen zijn geconstateerd in de periode tussen 28 november en 19 december. In die periode gold er vanwege de coronamaatregelen een avondlockdown en konden de lessen niet op de toegestane tijden plaatsvinden. Onder meer vanwege het belang dat de honden toch les kregen werd besloten de lessen overdag te geven.

Het college neemt het advies van de commissie over en herroept de dwangsommen alsnog. Er zijn, zo concludeert men, geen valide redenen af te wijken van het advies. Het betekent tevens dat zowel de eigenaar van de hondenschool als de eigenaar van het terrein 1.082 euro krijgen vergoed die zij hebben gemaakt aan proceskosten. Nu worden de lessen weer volgens de vergunning gegeven.

Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 1 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 12 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 13 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 14 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstpostactie Ermelo voor Woord en Daad en Compassion Nederland Stichting 17 uur geleden
Afbeelding
Deels of volledige nieuwbouw gemeentewerf Ermelo? Gemeente doet opnieuw onderzoek 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie