Afbeelding
Pixabay

Op de koffie bij de burgemeester om dwangsom hondenschool

15 februari 2022 om 08:30 Overig

ERMELO Herma van der Weide (VVD) gaat op de koffie bij burgemeester Dorine Burmanje om de dwangsom te bespreken die is opgelegd aan de hondenschool aan de Harderwijkerweg. Dit in verband met het afwijken van de tijden waarop les mag worden gegeven volgens de vergunning. 

Aanleiding is dat de burgemeester niet in het openbaar een zaak wil bespreken die op één persoon betrekking heeft. Dat ligt onder meer moeilijk als het gaat om het toepassen van de wet op de privacy. Waar Van der Weide het ronduit bespottelijk vindt dat een dwangsom is opgelegd. Ze wijst erop dat twee jaar geleden Nederland in een lockdown is gegaan. Met gevolgen voor een stewardess die met veel energie en tranen een hondenschool heeft opgezet. Les geven op de vastgestelde tijden was door de lockdown niet mogelijk waardoor ze bijvoorbeeld van de avond is uitgeweken naar een zaterdagmiddag. Van der Weide vindt dit begrijpelijk en wil dan ook dat de dwangsom van tafel gaat. 

In algemene zin wil Burmanje wel kwijt dat bij iedere calamiteit het college kijkt wat wel en niet mogelijk is. Maar wel gehandhaafd wordt op verleende vergunningen. Daarnaast spelen klachten van omwonenden een rol waarvan in het geval van de hondenschool sprake is geweest.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie