Afbeelding
Pixabay

Dwangsom hondenschool voor afwijken lestijden

7 februari 2022 om 10:43 Overig

ERMELO De tijden waarop les mag worden gegeven in de hondenschool aan de Harderwijkerweg in Ermelo worden overtreden. Om dat een halt toe te roepen heeft het college van burgemeester en wethouder zowel de eigenaar van de school als de eigenaar van het terrein een dwangsom opgelegd. Het gaat om vierhonderd euro per dag dat de lestijden worden overschreden met een maximum van vierduizend euro.

Door de gemeente is in augustus vorig jaar een tijdelijke omgevingsvergunning voor de hondenschool voor een periode van twee jaar afgegeven. Bij de gemeente kwam in september een melding binnen van een omwonende dat de toegestane lestijden werden overschreden. Dat leidde tot een waarschuwing voor de hondenschool door de gemeente.

De eigenaar van de hondenschool bestrijdt dat de lestijden worden overschreden. Volgens haar zijn in het aanvraagformulier genoemde lestijden slechts een momentopname van de lestijden die op dat moment door de hondenschool werden gehanteerd. Maar volgens de gemeente zijn de lestijden wel degelijk vastgelegd in de bijlagen bij de vergunning.

Volgens de advocaat van de eigenaar van de school doet de gemeente ten onrechte voorkomen alsof er een ernstige overtreding plaats vindt van het bestemmingsplan. Handhavend optreden wordt als een niet-geëigend middel gezien, gezien de ernstige en voortdurende overschrijdingen en problemen in dat gebied. Hij wijst erop dat aan de Harderwijkerweg nagenoeg geen agrarische bedrijven zijn gevestigd. Ook wordt coulance gevraagd omdat de lessen tijdelijk geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen en deze op andere tijdstippen zijn ingehaald. Nooit is de maximale termijn van zes uur overschreden.

De eigenaar van het perceel zegt geen enkele bemoeienis te hebben met de school en zich ook van geen kwaad bewust te zijn. De gemeente vindt dat wel degelijk de afgesproken tijden moeten worden gehanteerd. Ook om overlast voor de omgeving te voorkomen. 

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie