Afbeelding
www.pixabay.com

Gemeente gaat dwangsommen innen bij restaurant Lazy Tiger

13 mei 2022 om 11:58 Politiek

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt 9.000 euro aan dwangsommen ingevorderd van restaurant Lazy Tiger aan de Julianalaan.

Inzet is een bouwwerk dat bij het restaurant is gerealiseerd, zonder dat daarvoor vergunning was aangevraagd. Het college van burgemeester en wethouders besloot de later aangevraagde vergunning niet te verlenen omdat de bouw niet kan worden gelegaliseerd op basis van het bestemmingsplan. Er is een dwangsom opgelegd om de eigenaar te dwingen het bouwwerk af te breken.

BEZWAAR Binnen de daaraan gestelde termijn is niet voldaan aan de eis van het college dat daarom heeft besloten de dwangsommen in te vorderen. De eigenaar is van mening dat zij geen enkele reden ziet waarom het college nu al de dwangsommen zou moeten invorderen. Zij vindt dat daarmee kan worden gewacht tot is beslist op het bezwaar dat is ingediend tegen de weigering alsnog vergunning te verlenen.

RISICO Volgens het college gaat het om een zaak met een lange voorgeschiedenis. In maart 2020 is al gemeld dat het bijgebouw zonder vergunning is gebouwd en is ook de eis tot afbraak bij de eigenaar neergelegd. Pas in een veel later stadium is alsnog vergunning aangevraagd. Dat dit zo laat is gebeurd, wordt door het college gezien als het risico van de eigenaar.

Er wordt geen reden gezien af te zien van het invorderen van de verbeurde dwangsommen. Er zijn geen omstandigheden die het afzien van invordering rechtvaardigen. Aangegeven wordt dat het algemeen belang dat een opgelegde dwangsom wordt geïnd zwaarder weegt dan het individuele belang van de betrokkene om het zonder vergunning gerealiseerde bouwwerk in stand te houden. Geconstateerd is dat dit nog steeds niet is verwijderd.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie