De herziening van het bestemmingsplan Recreatieterreinen wordt door de gemeente Ermelo direct opgenomen in het omgevingsplan.
De herziening van het bestemmingsplan Recreatieterreinen wordt door de gemeente Ermelo direct opgenomen in het omgevingsplan. 365press

Minder handhaving recreatieterreinen Ermelo, geldende bestemmingsplan te streng

19 maart 2023 om 12:00 Recreatie

ERMELO De herziening van het bestemmingsplan Recreatieterreinen wordt door de gemeente Ermelo direct opgenomen in het omgevingsplan. Alleen als de Omgevingswet niet per 1 januari van het komend jaar in werking treedt, wordt alsnog een nieuw bestemmingsplan opgesteld. 

Voorlopig wordt niet actief gehandhaafd op recreatieterreinen indien er sprake is van een strijdig gebruik en bouwen. Dat geldt niet wanneer er een handhavingsverzoek wordt ingediend, er sprake is van permanente bewoning of indien op voorhand duidelijk is dat een overtreding ook niet binnen de nieuwe regels kan worden toegestaan. 

INSPELEN OP WENSEN

Om een sterke lokale verblijfsrecreatie te behouden moeten ondernemers kunnen inspelen op de wensen van de markt. Het geldende bestemmingsplan recreatieterreinen wordt als te streng daarvoor gevonden.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie