De te slopen woningen aan de Hamburgerweg Ermelo.
De te slopen woningen aan de Hamburgerweg Ermelo. Wijnand Kooijmans

Nieuwbouwplannen Hamburgerweg Ermelo stuiten op bezwaar omwonenden

7 maart 2023 om 15:02 Nieuwbouw

ERMELO De gemeenteraad van Ermelo krijgt een voorstel om het bestemmingsplan Hamburgerweg 149-151 vast te stellen. Het gaat om de sloop van twee bestaande woningen en de invulling van een braakliggend terrein dat als grasveld wordt gebruikt. Hiervoor in de plaats worden elf grondgebonden woningen gebouwd. 

Wethouder Ronald van Veen zegt dat hiermee invulling wordt gegeven aan een bestaand plan. 

ZIENSWIJZEN

Tegen het plan zijn achttien zienswijzen (bezwaren) ingediend, afkomstig van bewoners van de Wethouder Paulushof. De inhoud van alle bezwaarschriften is gelijkluidend: men is het niet eens met de gekozen ontsluitingsweg op de Oude Telgterweg. Ook zijn ze het niet eens met de bouw van de woningen omdat dit leidt tot onveilige situaties voor kinderen vanwege de ontsluiting op de Wethouder Paulushof en de toename van het autoverkeer.

ONTSLUITING

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat een extra ontsluiting op de Hamburgerweg niet mogelijk en niet wenselijk is. Het toevoegen van extra woningen leidt, naar de mening van het college, niet tot grotere risico’s op onveilige situaties voor kinderen. Het gebied kan de toevoeging van woningen aan en er is voldoende parkeergelegenheid.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie