Woningbouw op hoek Horsterweg en Frederik Hendriklaan Ermelo stuit op bezwaar omwonenden.
Woningbouw op hoek Horsterweg en Frederik Hendriklaan Ermelo stuit op bezwaar omwonenden. Pixabay

Woningbouw op hoek Horsterweg en Frederik Hendriklaan Ermelo stuit op bezwaar omwonenden

16 januari 2023 om 12:30 Nieuwbouw

ERMELO Na twee jaar gesprekken lijkt de gemeenteraad van Ermelo akkoord te gaan met het afgeven van de benodigde ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Horsterweg en de Frederik Hendriklaan. Een definitief besluit staat, zonder discussie, gepland voor de raadsvergadering van 18 januari

Er is met name kritiek op het plan van omwonenden die zich hebben verenigd in de Stichting Buurtbelang Frederikstate. Men vindt dat er te veel appartementen worden gebouwd, de te ontwikkelen gebouwen te hoog en massaal zijn en er problemen zijn te verwachten rond de verkeersveiligheid. Onder meer het parkeren wordt als probleem gezien.

OVERLEG 

De kritiek van de stichting heeft geleid tot veel overleg tussen de stichting, de gemeenteraad, collegeleden en ambtenaren van de gemeente. Maar ook met de indiener van het plan. Dat ging in eerste instantie uit van 22 appartementen. Dat heeft er toe geleid dat is voldaan aan de wens van de stichting dat er maar één appartementencomplex wordt gebouwd met daarin tien appartementen in de categorie goedkoop en tien appartementen in de categorie middelduur/duur. 

Daarnaast is aandacht besteed aan het realiseren van parkeerplaatsen in een parkeergarage onder het gebouw, het laten voldoen van de woningen aan de geluidseisen en de stedenbouwkundige en architectonische uitwerking. 

BEZWAAR

Tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen kan bezwaar worden ingediend. Die worden dan beoordeeld en van een zienswijze voorzien en opnieuw aangeboden aan de raad. Aan de hand daarvan moet de raad een besluit nemen over het al dan niet afgeven van een verklaring van geen bedenkingen.

De raad wordt ook gevraagd het ontwerpbesluit voor de benodigde WABO-procedure (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) ter inzage te leggen. Dit ondanks het feit dat er nog steeds geen definitieve overeenstemming is bereikt tussen de initiatiefnemer en de omwonenden.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie