Afbeelding
Pixabay

Nieuwbouw mag doorgaan op plek vervallen boerderij

Politiek

ERMELO De bouw van woningen op de plek van de vervallen boerderij aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo kan doorgang vinden. De gemeenteraad wordt gevraagd uiterlijk in februari het bestemmingsplan vast te stellen.

Met het toestaan van de woningbouw wil het college van burgemeester en wethouders verdere verloedering en verpaupering van deze omgeving voorkomen. Maar ook andere ongewenste ontwikkelingen tegen gaan.

Tijdens de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen is één bezwaarschrift ingediend, Dat was afkomstig van ProRail en had betrekking op het uitbreiden van het trilling onderzoek en het nagaan van de groepsrisico’s.

Nader onderzoek naar dit laatste punt heeft tot resultaat gehad dat hierin geen redenen zijn te vinden het plan aan te passen. Dat geldt ook voor de uitkomsten van het onderzoek naar trillingen dat heeft plaatsgevonden. Toekomstige bewoners worden geïnformeerd over de adviezen die de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland heeft uitgebracht ten aanzien van de zelfredzaamheid van bewoners bij calamiteiten.

De direct omwonenden en bewoners van het nabij gelegen vakantiepark zijn door de initiatiefnemer van het plan op de hoogte gebracht. Hetgeen, zo stelt het college, overigens geen garantie is dat uiteindelijk geen bezwaren tegen het plan worden ingediend.

Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie
Afbeelding
GGz centraal houdt zich niet aan afspraken die met overheden zijn gemaakt over foerageergebied 17 uur geleden
Afbeelding
Professioneel skeleton atleet Kimberley Bos is terug en legt de focus op het wereldkampioenschap 26 nov, 20:00
Afbeelding
Na 28 jaar bij de VVD in Gelderland neemt Jan Markink afscheid: Ik vind het nu tijd om het stokje over te dragen 26 nov, 14:28
Afbeelding
De pop-up store van Tamara en Debbie geeft gratis speelgoed weg aan gezinnen die het niet zelf kunnen betalen 26 nov, 14:11
Afbeelding
Auto botst tegen fietser, automobilist vermoedelijk onder invloed 26 nov, 12:52
Afbeelding
Eerste editie ‘Dassen TrailRun’ Ermelo door Stichting Veluwe Sportief, van kids tot masters 26 nov, 10:00
Afbeelding
Binnenstad Harderwijk deze kerst extra feestelijk: kerstpakketten actie, Santa Run en creatieve kerstmarkt 25 nov, 20:00
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie