Afbeelding
Pixabay

Bestemmingsplan voor sportcomplex Zanderij

6 september 2021 om 17:39 Politiek

ERMELO De gemeenteraad van Ermelo wordt gevraagde definitief in te stemmen met het bestemmingsplan dat de bouw van een sportzaal en zwembad mogelijk maakt op sportcomplex De Zanderij.

Wijnand Kooijmans

Tijdens de beeldvormende vergadering stuitte het plan op bezwaren van enkele partijen. Zij willen dat de herinrichting van de Oude Telgterweg gelijktijdig wordt meegenomen met de plannen voor de bouw van het sportcomplex. Dit omdat het gaat om een plan dat al in voorbereiding was voor het besluit over het sportcomplex werd genomen. In het voorstel dat nu wordt voorgelegd aan de raad komt dit niet aan de orde.

Het plan, zoals dat nu voorlegt is in concept niet opnieuw ter inzage gelegd. Het college van burgemeester en wethouders zegt hiervoor te hebben gekozen omdat het plan in hoofdlijnen hetzelfde is gebleven. De aanpassingen hebben alleen betrekking op de uitgevoerde onderzoeken naar akoestiek, de uitstoot van stikstof en boscompensatie.

Door de realisatie van het nieuwe sportcomplex worden de functies van de Wethouder Balverszaal en het sportcentrum Calluna overgebracht naar het nieuwe sportcentrum. Hoewel hier nog geen besluit over is genomen wordt vooral aan woningbouw gedacht als het gaat om de invulling van de vrijkomende locaties. 

De bomen worden zo veel mogelijk gespaard. Op het sportcomplex bevinden zich geen monumentale bomen. Compensatie vindt plaats op een locatie aan de Flevoweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie