Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wensen omwonenden sportcomplex

29 juni 2021 om 10:05 Algemeen

Ermelo - Omwonenden van de Zanderij willen dat geluidwerende maatregelen worden genomen om geluidsoverlast van de nieuwbouw van zwembad en sporthal te voorkomen. De gemeente acht dat niet nodig omdat het geluid binnen de toegestane normen blijft.

Wijnand Kooijmans

 De gemeente wil haast maken met de vaststelling van het bestemmingsplan dat de nieuwbouw mogelijk maakt. Het liefst ziet het college van burgemeester en wethouders dat dit nog voor de zomervakantie plaats vindt waardoor dan de periode van zes weken kan ingaan waarin bezwaren kunnen worden ingediend. Doel is dat het complex in het eerste kwartaal van 2023 gereed is.

Onomstreden is het plan niet. In totaal hebben 61 omwonenden zienswijzen ingediend. Hein Daans vindt het vreemd dat bij de stukken aan de raad een brief is toegevoegd die aan de bewoners is toegestuurd. Maar geen enkele omwonende heeft, voor zover hij heeft kunnen navragen, die brief ontvangen. Ook vindt hij een onderzoek naar de gevolgen voor natuur en milieu nodig. Volgens het college is een dergelijk onderzoek niet nodig, evenals geen ontheffing van de Wet natuurbescherming nodig is van de provincie Gelderland.

Omwonenden willen ook dat de Oude Telgterweg eerder wordt aangepakt. Het college vindt echter dat pas nadat het nieuwe complex een jaar is geopend hier naar moet worden gekeken. Zoals men zich ook niet kan vinden in het verzoek van de omwonenden het gehele traject rond het bestemmingsplan over te doen. Monique van den Broek (VVD) ondersteunde dit met haar oproep nu door te pakken.

Het is nog mogelijk dat in het oude gebouw van de korfbalclub asbest kan worden aangetroffen. Dat is echter niet van invloed op het bouwtempo maar heeft hooguit gevolgen voor de wijze waarop het gebouw moet worden afgebroken. Opzet is daarmee binnenkort al een begin te maken. Ook het grondwater van de nabij gelegen voormalige stortplaats heeft geen invloed op het bouwtempo.

Omwonenden vinden dat de saldering van de stikstof niet past binnen de hiervoor geldende regels. In hun ogen moet dat worden gestart voordat het huidige zwembad Calluna wordt afgebroken. Volgens het college heeft stikstof nauwelijks invloed als het gaat om de bouw van het nieuwe complex en vindt alles binnen de regels plaats. Omwonenden vinden dat ten aanzien van mogelijke geluidsoverlast de sinds 1 april geldende nieuwe regels moeten worden toegepast. Maar volgens het college blijft ook dit geluid binnen de geldende normen.

Meerdere fracties zien de boscompensatie liever binnen de bebouwde kom van Ermelo plaatsvinden. Dit geniet hun voorkeur boven compensatie aan de Flevoweg. Volgens het college biedt de Flevoweg echter de meeste ruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie