Afbeelding
pixabay

Wijziging bestemmingsplan voor gebied Haspelstrook

6 september 2021 om 17:27 Politiek

ERMELO Er komt een nieuw bestemmingsplan voor de Haspelstrook in Ermelo. Dit omdat verplaatsing van bedrijven uit dit gebied niet haalbaar is.

Wijnand Kooijmans

Het huidige bestemmingsplan Tonselse Veld is in 2016 vastgesteld. Meerdere percelen aan de Haspelstrook zijn daarin niet meegenomen. Eerst moest onderzocht worden of verplaatsing van deze bedrijven mogelijk was. Financieel blijkt dat anno 2021 niet haalbaar, zo is uit onderzoek gebleken.

Met de provincie Gelderland is destijds afgesproken dat, indien verplaatsing niet haalbaar en/of het herontwikkelen van de te verlaten locaties niet voldoende resultaat opleverde, de provincie voortzetting van de vier bedrijven op de huidige locatie zou accepteren. Wel moet de gemeente hiervoor een aparte bestemmingsplanprocedure doorlopen. Het gaat onder meer om de bedrijven van pallethandel Ten Hove.

Formeel is er nog geen plan ingediend. Gedacht wordt aan kleinschalige woningbouw en bedrijvigheid. De provincie gaat de regie voeren als het gaat om het opstellen van het bestemmingsplan. Om dit, in combinatie met de noodzakelijke onderzoeken, mogelijk te maken is een bedrag van 65.000 euro noodzakelijk. Wethouder Laurens Klappe verwacht dat een deel van deze kosten in de toekomst kan worden verhaald op de betrokkenen. Maar om welk deel het dan gaat is niet met zekerheid op dit moment vast te stellen. Uiterlijk in november 2022 moet het plan gereed zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie