Afbeelding
Pixabay

Plannen voor woningbouw krijgen goedkeuring

7 maart 2022 om 11:15 Nieuwbouw

ERMELO Twee bestemmingsplannen en een concept-bestemmingsplan moeten de bouw van woningen op drie locaties binnen de gemeente Ermelo mogelijk maken.

Aan de Horsterweg 160-162 gaat het om vier woningen. De voormalige woonboerderij wordt gesplitst naar twee woningen in de categorie sociale huur/koop. Daarnaast worden twee vrijstaande woningen gebouwd. Er worden wel voorwaarden gesteld aan de landschappelijke inpassing en het ontwikkelen van natuur voordat de nieuwe woningen mogen worden gebouwd.

De omwonenden hebben aangegeven in te stemmen met het plan. Mede omdat er bezorgdheid bestaat rond het hervatten van de bedrijfsactiviteiten in de huidige bebouwing. Na het onherroepelijk worden van het plan dat aan de raad ter goedkeuring wordt aangeboden, moet binnen zes maanden een vergunning voor de realisering van het plan worden ingediend.

Het tweede plan heeft betrekking op de locatie Hamburgerweg 149/151. Het gaat hier om twee woningen die worden gesloopt en een braakliggend stuk terrein dat als grasveldje wordt gebruikt. Opzet is hiervoor in de plaats twaalf grondgebonden woningen terug te bouwen. Het gaat om een concept bestemmingsplan dat de raad alleen ter kennisname behoeft te worden aangeboden.

Het derde plan betreft een bestemmingsplan voor de Garderenseweg 141/Oude Telgterweg 257. Aan de Garderenseweg wordt de bestaande bebouwing, waaronder een agrarische bedrijfswoning, gesloopt. Hiervoor in de plaats worden drie nieuwe grondgebonden woningen gebouwd. Voor gemotoriseerd verkeer vindt ontsluiting plaats via de Garderenseweg.

Aan de Oude Telgterweg wordt de voormalige bedrijfsbebouwing van de tuinder gesloopt. Hier komen acht woningen. De beide locaties hebben elk een eigen initiatiefnemer maar zijn aan elkaar verbonden vanwege de te slopen bebouwing. Daarom is besloten tot het opstellen van één bestemmingsplan.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie