Afbeelding
Pixabay

Raad Ermelo weeft foutje rond gelden inrichting sporthal Triade recht

23 mei 2023 om 15:00 Politiek

ERMELO Door de gemeenteraad van Ermelo is een extra krediet van tweehonderdduizend euro beschikbaar gesteld voor de inrichting van een zaaldeel van Triade voor het beweegonderwijs en het aanvullen van het materiaal.

Dat is het resultaat van een amendement door Bert Visser van Progressief Ermelo, mede namens CDA, ChristenUnie en VVD. En de steun kreeg van alle andere fracties. Het geld maakt onderdeel uit van het krediet van ruim vier miljoen dat wordt uitgetrokken voor de komst van een ruimte voor beweegonderwijs op het terrein van ‘s Heeren Loo. 

BEWEEGONDERWIJS TERREIN ‘S HEEREN LOO

Hiervan gaat gebruik gemaakt worden door Het Emaus College, het Rietschans College en Driekansen. Voor de inrichting van deze hal wordt 409.000 euro uitgetrokken door de raad. De momenten dat de drie genoemde partijen geen gebruik maken van de zaal is het zaak dat de hal zo veel mogelijk wordt verhuurd aan Ermelose verenigingen, zo werd door de raad aan het college van burgemeester en wethouders meegegeven.

PLAN UPGRADE TRIADE 

In het plan voor de hal waren de plannen voor Triade niet meegenomen. Het college wilde dat pas in een later stadium aan de raad voorleggen Door de indieners van het amendement werd dit gezien als een weeffoutje van het college. Het plan voor Triade is volgens hen onlosmakkelijk verbonden aan de komst van de ruimte voor bewegingsonderwijs op het terrein van ‘s Heeren Loo en moet dus onderdeel van de besluitvorming over dat onderwerp uitmaken.

GELD RIJK ONVOLDOENDE

Door het college bestaat hier ook geen enkel bezwaar tegen. Kritiek was er wel op het geld dat het Rijk voor het onderwijs beschikbaar stelt. Dat is verre van voldoende waardoor de gemeente Ermelo zich opnieuw voor een grote kostenpost ziet gesteld. 

Het gaat echter om een wettelijke taak. Daarnaast wordt het toegejuicht dat iets wordt gedaan voor kwetsbare jongeren die een betere plek verdienen in de samenleving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie