Voorzitter Jan Peet van voetbalclub EFC'58 riep de raad van Ermelo eerder op vaart te maken met de aanleg van een lavaveld.
Voorzitter Jan Peet van voetbalclub EFC'58 riep de raad van Ermelo eerder op vaart te maken met de aanleg van een lavaveld. Foto: Marco Jansen

Deal lavaveld EFC ‘58 rond, realisatie nog voor de start van de nieuwe competitie

31 maart 2023 om 12:00 Voetbal

ERMELO Er kan worden gestart met de aanbesteding van de komst van een lavaveld voor de voetbalvereniging EFC’58.  De raad van Ermelo stemt unaniem in met het beschikbaar stellen van een krediet van tweehonderdduizend euro voor de aanleg hiervan. 

Daarnaast neemt de gemeente de totale kosten voor rekening van de komst van een opslaghok tot een maximum van dertienduizend euro en de helft van de totale nota van de noodverlichting tot een maximum van vijfduizend euro. 

COMPENSATIE

Het betreft de compensatie voor het veld dat EFC heeft afgestaan voor de realisering van het nieuwe sportcomplex De Zanderij. Omdat afspraken niet waren vastgelegd heeft die compensatie lang op zich laten wachten. Door de raad werd unaniem een motie aangenomen van CDA en Progressief Ermelo een extra krediet van tienduizend euro beschikbaar te stellen om de verwachte meerkosten te dekken. 

De raad wil niet dat EFC langer moet wachten en wil dat de realisatie van het lavaveld is afgerond voor de start van de nieuwe competitie.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie