Afbeelding
Pixabay

Onderzoek naar herinrichting vuilstort Zanderij van start

15 juli 2022 om 09:00 Politiek

ERMELO Bureau Tauw krijgt definitief de opdracht onderzoek te doen naar de herinrichting van de voormalige stortplaats aan de Zanderij. Hiervoor wordt in de vierde bestuursrapportage aan de gemeenteraad gevraagd vijftigduizend euro beschikbaar te stellen. 

Vooruitlopend op de besluitvorming in de raad wil het college van burgemeester en wethouders alvast aan Tauw de opdracht geven om met de werkzaamheden te beginnen om vertraging te voorkomen. Het college wil het bedrag halen uit algemene risicoreserve. Daarmee wil het college voorkomen dat voorbij wordt gegaan aan de eis van de coalitie dat geen voorstellen op tafel mogen komen waarbij geen dekkingsvoorstel is.

Haast is gewenst omdat het college het terrein wil betrekken bij het terrein van vitaal sportpark De Zanderij. Hier komt onder meer de nieuwbouw van het zwembad en een sporthal. Dit ter vervanging van het huidige Calluna en de Wethouder Balverszaal.

HERSTEL DEKLAAG Om het terrein is een hekwerk geplaatst gezien de resultaten van een eerder onderzoek naar de vervuiling van de voormalige vuilstort. Onderzocht wordt of herstellen van de deklaag mogelijk is. Dat heeft de voorkeur van het college. Op aandringen van de raad wordt ook gekeken of het plaatsen van een duurzaam hekwerk tot de mogelijkheden behoort. Dat heeft te maken met de te maken kosten. Door het college worden deze voorlopig geschat op achthonderdduizend euro. Daarmee wordt de raming van het vorige college overgenomen. Partijen in de raad vrezen echter dat dit bedrag niet toereikend is en een sanering van de stort in de miljoenen euro’s gaat lopen. Gezien het beleid ‘hand op de knip’ wordt dat niet wenselijk gevonden.

Het is uiteindelijk de raad die, aan de hand van het onderzoek, moet kiezen voor welke aanpak van de stortplaats wordt gekozen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie