Ontspannen en gebruind terug uit Spanje, is Selma weer geheel hersteld.
Ontspannen en gebruind terug uit Spanje, is Selma weer geheel hersteld. Arda Konings

Tandarts Selma de Witte neemt afscheid met ‘big smile’, hersteld van ziekte volgt nu ‘n waardig afscheid van patiënten in De Boterlap Ermelo

25 maart 2024 om 19:00 Mensen

ERMELO Na 40 vervulde dienstjaren met haar eigen tandartspraktijk, biedt Selma de Witte patiënten de mogelijkheid om haar de hand te komen schudden tijdens een afscheidsreceptie. Een en ander vindt plaats op vrijdag 5 april tussen 16.00 en 19.00 uur in De Boterlap aan de Putterweg 1 te Ermelo. 

Aanvankelijk zou Selma tot 1 november 2023 hebben gewerkt, ware het niet dat gezondheidsklachten haar dat belemmerden. Samen met partner Tel Smit vertrok het stel naar Zuid Spanje om heerlijk rond te gaan toeren met de caravan. Gebruind, gezond en ontspannen, keerden zij onlangs geheel uitgerust en blij, terug in Ermelo. ,,Deze vakantie heeft me enorm goed gedaan en gelukkig ben ik weer hersteld. We hebben heerlijk basic geleefd en het gevoel van vrijheid, ten volle beleefd,” weet een stralend uitziende Selma te vertellen.

PAPLEPEL

Ze herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe haar carrière als tandarts begon. ,,Mijn vader was tandarts in Putten. Het is me dus met de paplepel ingegoten. Meteen na mijn studie tandheelkunde in Utrecht, ben ik aan het werk gegaan en vanaf 1987 had ik mijn praktijk aan de Kerkstraat. Ik heb de praktijk vanaf de grond opgebouwd, begon met nul patiënten. De allereerste tandartsassistente was Nenne van Kalsbeek, die als stagiaire bij me binnenkwam. Van lieverlee groeide en bloeide de praktijk door de jaren heen flink en liepen we uiteindelijk rond met twintig man personeel, waaronder vijf tandartsen. Tussendoor werkte ik daarnaast nog een periode bij het centrum ‘Bijzondere Tandheelkunde’ in Zwolle waar ik me specialiseerde in angstbegeleiding. Ook kijk ik terug op 25 mooie arbeidsjaren in de gehandicaptenzorg op ’s Heeren Loo.”


Een deel van het team van Tandartsenpraktijk De Witte in Ermelo. - Foto: Marco Jansen 

CHARLATANS

Wat Selma het mooiste vond aan haar vak? ,,De zorg die ik voelde naar de mensen toe. Lelijke gebitten weer mooi maken zodat mensen hun ‘big smile’ weer lieten zien. Angstige patiënten gerust stellen. Helaas genoot de tandheelkunde door de eeuwen heen niet zo’n goede reputatie en had het op markten in vroeger tijden zelfs een attractiefunctie, als er door charlatans kiezen werden getrokken tot vermaak van het volk. Zo werd angst voor de tandarts overgegeven van generatie op generatie. Gelukkig is er veel veranderd.” 

Selma vervolgt: ,, Ik heb vanuit passie mijn ziel en zaligheid er ingelegd om de mensen op een zo prettig mogelijke manier, zo pijnloos mogelijk, te behandelen. Daarom voelt het nu ook zo goed om het voor de patiënten op een nette en waardige manier af te ronden. Omdat ik vanwege gezondheidsperikelen opeens moest stoppen, was dat er niet meer van gekomen.”

NOORDERLICHT

Met het afsluiten van haar carrière wil Selma er meer gaan zijn voor haar vijf kleinkinderen, maar ook vaker reizen gaan maken samen met Tel. ,,Natuurlijk wil ik bijspringen als oma als het niet anders kan. Tel is inmiddels een echte bonus opa voor hen geworden. Spanje is echt een favoriete bestemming voor ons. Het klimaat is prettig, de mensen en manier van leven zijn veel relaxter. Er is nog tijd voor elkaar en we ervaren veel minder stress. Tel is door zijn beroep als goochelaar de hele wereld over gereisd en weet de mooie plekken wel te vinden. Zo staan Griekenland en Noorwegen op mijn verlanglijstje, vooral om het noorderlicht eens met eigen ogen te kunnen aanschouwen.”

 Selma wil waardig afscheid nemen van haar patiënten na 40 jaar.
Arda Konings
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie