Na bijna 40 jaar heeft Selma de Witte (64) Tandartsenpraktijk De Witte op 1 maart 2023 overgedragen aan Farinaz Atefeh (33).
Na bijna 40 jaar heeft Selma de Witte (64) Tandartsenpraktijk De Witte op 1 maart 2023 overgedragen aan Farinaz Atefeh (33). Foto: Marco Jansen

Na 40 jaar draagt ‘lieve tandarts’ Selma de Witte haar praktijk over aan Farinaz Atefeh: ‘Persoonlijke aandacht blijft’

14 maart 2023 om 19:00 Mensen Wij zijn Ermelo Tips van de redactie

ERMELO Na bijna 40 jaar heeft Selma de Witte (64) Tandartsenpraktijk De Witte op 1 maart 2023 overgedragen aan Farinaz Atefeh (33). „Door persoonlijke aandacht is de praktijk groot geworden. Die persoonlijke benadering en ook de naam zullen zo blijven”, belooft de nieuwe eigenaresse uit Amsterdam.

Selma de Witte hoorde in 1973 bij de eerste lichting leerlingen van het Groevenbeek College. Tien jaar later, in juni 1983, studeerde ze af op de Universiteit van Utrecht. „Drie dagen later heb ik mijn ziekenfondsmedewerkerschap aangevraagd, want anders kon ik niet declareren bij het ziekenfonds en alleen maar particuliere patiënten helpen.” Selma huurde een ruimte aan de Stationsstraat en begon juni 1983 met nul patiënten. Ze combineerde de opstart van haar praktijk met het lesgeven aan studenten.

OVERSCHOT AAN TANDARTSEN

Het was een moeilijke tijd, met een overschot aan tandartsen. Maar door mond-tot-mondreclame groeide haar klantenkring langzaam en na drie jaar kon ze een assistente aannemen. In 1993 nam ze haar intrek in een nieuwe pand aan de Kerklaan 2a dat aanvankelijk werd gedeeld met accountants. De begane grond en kelder werden in 2007 volledig haar eigendom.

UP-TO-DATE

Selma ging altijd mee met nieuwe ontwikkelingen, veel in de praktijk is up-to-date. Er wordt gewerkt met scanners, met een handcamera kan een 3d-model van het gebit worden vastgelegd. „Ook gingen wij in 1987 al over van een kaartenbak naar een digitaal klantenbestand.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Een deel van het team Tandartsenpraktijk De Witte in Ermelo. - Foto: Marco Jansen 


Inmiddels is De Witte een grote praktijk met 17 medewerkers. Een praktijkmanager geeft ondersteuning, want het is ‘druk aan de stoel’. ,,Veel angstpatiënten hebben hun weg hier naar toe gevonden. Ik draag het certificaat ‘de lieve tandarts’”. Het liefst bleef ze nog jaren alles zelf doen, maar de energie wordt minder. ,,Ik vond het heel moeilijk en verdrietig, maar ik ben blij dat ik iemand heb gevonden met dezelfde energie die ik had die de praktijk verder uit kan bouwen.”

ONDERNEMERSCHAP 

Via een gemeenschappelijke vriend hoorde Farinaz Atefeh dat Selma de praktijk wilde verkopen en maakte haar interesse kenbaar. Ze is geboren in Iran en kwam op haar vierde naar Nederland. Farinaz groeide op in Groningen, studeerde Farmacie en Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit en werkte als zzp’er 3,5 jaar in praktijken in Groningen, Haarlem en Amsterdam. „Het ondernemerschap begon een rol te spelen, ik wilde graag mijn visie in mijn eigen praktijk doorvoeren.” Na een paar maanden meelopen in Ermelo is ze per 1 maart de nieuwe eigenaresse. „Ermelo is een prachtige omgeving en de mensen zijn heel erg open en vriendelijk. Ik voelde mij hier meteen thuis en ik wil hier zo snel mogelijk hier komen wonen.”

PERSOONLIJKE AANDACHT

De praktijk neemt nog steeds patiënten aan. „We staan voor persoonlijke aandacht, maar met een professioneel oogmerk om hoogstaande tandheelkunde uit te voeren. We behandelen iedereen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Mensen echt helpen en zich vertrouwd laten voelen met hun gebit en de tandarts maakt mij gelukkig. We gaan ook ’s avonds en op zaterdag open, zodat je nooit meer vrij hoeft te nemen voor een tandartsbezoek.”

Selma komt nog drie dagen per week als zzp’er. ,,Ik heb altijd met veel plezier de praktijk geleid en vind het werk nog steeds erg leuk. Ik word vrolijk van een lach met een mooi gebit. Het is fijn dat ik na 40 jaar meer dan fulltime werken wat meer vrije tijd krijg. Ik ga vrijdag voor twee weken voor tandzorg naar Kenia om op een school zoveel mogelijk mondjes gezond te maken.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie