8 tips om het als koukleum toch lekker warm te krijgen.
8 tips om het als koukleum toch lekker warm te krijgen. pixabay

Tegen elkaar aankruipen, voeten masseren en nog 6 leuke, simpele tips om het als koukleum warm te houden

22 november 2023 om 15:00 Duurzaamheid

ERMELO Iedereen heeft te maken met klimaatverandering. De Ermelose energie- en tuincoaches geven tips hoe je daar in huis en tuin mee om kunt gaan. Energiecoach Han Kattenwinkel: ,,Er zijn dingen die je kunt doen om het lekker warm te krijgen zónder energie te gebruiken. Met onderstaande tips kun jij het als koukleum toch lekker warm krijgen.”


Tip 1 Kleding met meerdere lagen. Meerdere lagen kleding dragen, helpen je om de warmte beter vast te houden. Elk laagje stilstaande lucht tussen de kleren isoleert weer.
Tip 2 Sokken zijn het belangrijkst. De meeste mensen hebben het eerst last van koude voeten. Dus het allerbelangrijkst zijn dikke sokken of sloffen om je voeten warm te houden. Een kruik onder je voeten werkt ook, kost alleen een klein beetje warm water. Een goed cadeau voor Sint of de Kerstman.
Tip 3 Kruip tegen elkaar aan. Kruip ‘s avonds lekker op de bank tegen je partner aan. Je warmt elkaar op zonder dat je energie nodig hebt.
Tip 4 Trek een dekentje over je heen. Trek een dekentje over je heen als je op de bank zit. Het extra laagje stilstaande lucht isoleert weer extra.


Tip 5 Ga tegen de binnenmuur aan zitten, niet bij het raam als het koud is. De binnenmuur is 2 graden warmer dan het raam.
Tip 6 Bewegen laat je bloed beter doorstromen en daar krijg je het warm van. Maak een stevige wandeling of volg een (online) fitness les.
Tip 7 Door je voeten te masseren warmen ze ook op. Kleine moeite, veel plezier.
Tip 8 Door koud douchen, train je je lichaam om beter om te gaan met kou en warmte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie