Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Wieland Teixeira via Pixabay

Ermelose energie- en tuincoaches geven tips voor huis en tuin op 2 duurzaamheidsmarkten

13 september 2023 om 15:00 Duurzaamheid

ERMELO Iedereen heeft te maken met klimaatverandering. In de rubriek ‘Tips voor huis en tuin’ geven de Ermelose energie- en tuincoaches tips hoe u daar in huis en tuin mee om kunt gaan. In september en oktober organiseren ze twee duurzaamheidsmarkten.

September en oktober zijn de maanden waarin door veel mensen in huis en tuin wordt gewerkt. Bouwmarkten hebben dan aanbiedingen voor energiebesparende materialen en apparaten. Daarop willen wij, de energie-en tuincoaches van Ermelo, inspelen. Daarom organiseren we twee duurzaamheidsmarkten, één in wijk zuid en één in oost, organiseren. Wij breiden de markt nu uit met tips en adviezen voor een duurzame tuin. Op zaterdag 16 september kunt u ons bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur in de Baanveger, IJsbaanweg 45. Op zaterdag 7 oktober zijn wij van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig met de materialen in het Triadegebouw, zaal De Verbinding, Amanietlaan 9.

Een aantal ondernemers hebben materialen beschikbaar gesteld zoals diverse soorten isolatiemateriaal, regentonnen, groene daken, regenwateropslag en voorbeelden van waterdoorlatende bestrating. Het is fijn dat we de beschikking over deze materialen hebben zodat we u daarmee beter en makkelijker kunnen informeren hoe u huis en tuin het beste kunt verduurzamen.

Op 7 oktober zal ook iemand van het voedselbos aanwezig zijn om te vertellen wat zij allemaal doen voor een verantwoorde duurzame voedselvoorziening. 

DUURZAME BEPLANTING

Ook in de tuin valt veel winst te behalen door op de goede manier in te spelen op het veranderende klimaat. Denk dan aan regentonnen en het afkoppelen van regenpijpen. Een goede keuze van planten kan helpen om die in de droogte te laten overleven en daarnaast goed zijn voor insecten. Als u naar aanleiding van het gesprek met een energie- of tuincoach op één van de beide zaterdagen verder wilt praten, kunt u zich ter plaatse aanmelden voor een coachgesprek. 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn één van deze markten te bezoeken, dan kunt u zich ook voor een coachgesprek thuis aanmelden via het Duurzaamheidsloket van de gemeente Ermelo.

Energiecoach Riet Bezemer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie