De Ermelose energie- en tuincoaches geven tips voor verduurzamen van huis en tuin.
De Ermelose energie- en tuincoaches geven tips voor verduurzamen van huis en tuin. Han Kattenwinkel

Even voorstellen: deze Ermelose energie- en tuincoaches geven tips voor verduurzamen van huis en tuin

23 augustus 2023 om 19:00 Duurzaamheid

ERMELO Iedereen heeft te maken met klimaatverandering. De Ermelose energie- en tuincoaches geven tips hoe men daar in huis en tuin mee om kan gaan.

In een nieuwe rubriek ‘Tips voor Huis en Tuin’ in deze krant geven Ermelose energie- en tuincoaches tips voor het laagdrempelig verduurzamen van uw huis en tuin. 

ENERGIEBESPARING

Energiecoach Riet Bezemer vertelt: ,,Wij stellen ons graag aan u voor. De coaches zijn vrijwilligers die inwoners van de gemeente Ermelo willen ondersteunen in hun verduurzamingsproces. De energiecoaches helpen de inwoners bij hun vragen met betrekking tot energiebesparing. De tuincoaches adviseren hoe de tuin is aan te passen aan de veranderende klimaatomstandigheden.”

Men kan een beroep op de coaches doen via het Duurzaamheidsloket van de gemeente Ermelo via regionaalenergieloket.nl/ermelo. De aanvraag wordt naar één van de coaches doorgestuurd. Deze neemt contact op om een afspraak aan huis te maken.

DUURZAAMHEIDSMARKTEN

Door het regelmatig schrijven van artikelen willen de coaches een nog breder publiek bereiken en hen helpen bij het verduurzamen van huis en tuin. Ook organiseren de vrijwillige energie- en tuincoaches een tweetal Duurzaamheidsmarkten. 

,,Daar kunnen we de bezoekers te woord staan maar ook diverse materialen laten zien die kunnen helpen huis en tuin te verduurzamen. We willen duurzame ondernemers en andere organisaties vragen om die dagen aanwezig te zijn om hun kennis te delen.”

De eerste Duurzaamheidsmarkt is op zaterdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur in de Baanveger, IJsbaanweg 45. Op zaterdag 7 oktober is de 2e editie in de Triade, zaal De Verbinding, Amanietlaan 9, van 10.00 tot 16.00 uur.

Door energiecoach Riet Bezemer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie