FC Horst-verdediger Mark van den Bosch ziet hoe Hierdenaar Gert Boonen de bal wegtrapt. (foto: Jaap Hop)
FC Horst-verdediger Mark van den Bosch ziet hoe Hierdenaar Gert Boonen de bal wegtrapt. (foto: Jaap Hop) Foto: Jaap Hop

Fel Hierden troeft machteloos FC Horst af

30 oktober 2022 om 15:07 Voetbal

HIERDEN Een week na de bekeruitschakeling tegen Zwart-Wit’63 verloor FC Horst ook de derby tegen Hierden: 2-0. De Hierdenaren bezorgden zo de verrassende koploper van de tweede klasse I hun eerste puntverlies. De thuisploeg domineerde grotendeels, de Ermeloërs werden alleen het laatste kwartier een paar keer gevaarlijk.

Het werd op een zonnig, goedgevuld sportpark Mheenzicht geen derby waar de vonken vanaf vlogen, wel zorgde een energiek spelend Hierden ervoor dat FC Horst geen moment lekker in de wedstrijd kwam. De thuisploeg miste voorin Brian Klaassen door corona. Verdediger Dominique Denzel was gelegenheidsspits en kopte na 26 minuten raak uit een voorzet, maar de grensrechter zag buitenspel. FC Horst moest vooral verdedigen en kwam maar af en toe voorin.

Hierden haalde te weinig rendement uit de corners en voorzetten, maar kwam na 57 minuten toch op voorsprong. Rick Boersma schoot de bal tegen de hand van Floris Groenewold en Stefan Jansen stuurde Tim Crama van elf meter de verkeerde hoek in. Hierden wilde gelijk doordrukken, maar Boersma en Denzel kwamen net tekort voor de 2-0. Pas in het slotkwartier drong FC Horst eindelijk aan. Wouter Polhoud kon een kopbal van Christian Schoonhoven makkelijk vangen, bij een kans voor Mohammed Dinc blokte Jeroen Spoelstra het schot. In de tegenstoot zette Sander Nieuwhof Rick Boersma op weg naar de 2-0 en daarmee was het duel beslist.

Hierden had constant de druk erop bij FC Horst en trainer Bert van Hunenstijn was blij met de energie die zijn ploeg leverde. „Voetballend is zo’n derby toch nooit hoogstaand, maar wij hebben wel passie en energie aan de mensen van Hierden laten zien. Stefan Jansen had een bult op zijn arm maar bleef doorgaan, Jan-Jurriën Hop speelde zoals in zijn VVOG-tijd.” Wie de tweede bal zou winnen, is de baas op het veld, wist de coach. „Daar waren mijn jongens heel scherp in. De eerste helft was meer een middenveld duel, maar de tweede helft hebben wij duidelijk op hun helft gespeeld. Dominique hield de bal goed vast, waardoor andere spelers konden bijsluiten. De 2-0 was daar een goed voorbeeld van, Rick Boersma scoorde na een lange sprint.”

Mark van den Bosch (20) moest van achteruit het spel sturen, maar de verdediger zag dat FC Horst veel moeite had om aan de bal te blijven. „We werden in de duels afgetroefd, waardoor we steeds achteruit moesten. Zij speelden veel de lange bal en waren daar gevaarlijk mee.’’

Van den Bosch merkte geen druk van de koppositie. „Daar zijn we niet mee bezig. De stand is ook een beetje vertekend. Wij moeten de beste ploegen, Batavia’90 en Unicum, nog krijgen en drie ploegen hebben nog een wedstrijd tegoed op ons.”

Van den Bosch (20) is na vier jaar in de jeugd bij PEC Zwolle en twee jaar DVS’33 weer terug bij FC Horst, waar hij afwisselend speelt als voetballende verdediger en controleur. „Ik ben best jong en niet de meest aanwezige in de kleedkamer. Ik wil voetballend mijn mannetje staan en het liefst het spel verdelen, maar dat is te weinig gelukt.”

Marco Jansen

Rick Boersma viert zijn doelpunt, hij zet Hierden in de 85e minuut op 2-0 tegen FC Horst. (foto: Jaap Hop)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie