De selectie en staf van EFC'58 vierden zaterdag het lang gekoesterde kampioenschap in de vierde klasse C. (foto: Dimitri Steijlen)
De selectie en staf van EFC'58 vierden zaterdag het lang gekoesterde kampioenschap in de vierde klasse C. (foto: Dimitri Steijlen) Foto: Dimitri Steijlen

Titel EFC’58 kroon op het werk

5 juni 2022 om 19:28 Voetbal

ERMELO Na drie seizoenen waarvan twee afgebroken door corona, kon EFC’58 zaterdag in een rechtstreeks duel met concurrent SEH het felbegeerde kampioenschap van de vierde klasse C binnenhalen. De Ermeloërs maakten de verwachtingen met een 3-0 overwinning waar. DVS’33 haalde de nacompetitie, FC Horst eindigde als zesde.

Het werd een spannende wedstrijd die halverwege nog niet beslist was, mede door sterk keeperswerk van de keeper van SEH. Hij verkeek zich echter op een schot van Jeremy Loos en Jordao Lisapaly profiteerde in de rebound. „We hadden bij rust 2-0 of 3-0 voor kunnen staan, maar het was maar 1-0. In een kampioenswedstrijd wordt vaak niet mooi gevoetbald. SEH heeft wel wat geprobeerd, maar we hebben weinig tot niks weggegeven.” De bezoekers waren afhankelijk van het resultaat van Heerde (dat 1-4 won). EFC had alles in eigen hand, helemaal toen Jorick Priem in de 83e minuut 2-0 maakte. EFC had toen al twee keer het aluminium geraakt. „Toen was het helemaal beslist. Jordao maakte ook nog de 3-0 in de 90e minuut.’’ Aventurin was heel tevreden. ,,Een bekroning op het harde werken van de jongens en van ons als staf. We mogen echt heel trots zijn, dat gevoel overheerst. We hebben 100 goals gemaakt in 24 wedstrijden, dat is een ongekend doelsaldo. We hebben onze doelstelling behaald en het als groep en staf volledig waargemaakt. Het is nu een mooi feestje op de club. Iemand van de KNVB reikte medailles uit en ook van de club kregen we medailles en shirtjes. Voor mij is dit een mooie afsluiting en de kans is groot dat we elkaar volgend jaar weer tegenkomen in de derde klasse, maar dan als tegenstander met Zeewolde.”

Ook DVS’33 had reden tot juichen, de ploeg legde na een fraaie slotreeks (11-25) beslag op de derde periodetitel en plaatste zich voor de nacompetitie tegen Hercules om promotie naar de tweede divisie. Het al geplaatste Sportlust’46 werd met 2-3 verslagen. „Zij speelden natuurlijk niet in hun sterkste formatie, hun spits deed niet mee en er deden spelers mee die minder gespeeld hebben. Dat neemt niet weg dat we het zelf hebben gedaan met twee goede goals van Jeremy Jonker en Benjamin Roemeon. Daarna kregen we twee goals tegen door communicatie dingetjes, dat sloeg helemaal nergens op.’’ Doordat Ali Akla direct na rust 2-3 maakte, waren de Ermeloërs van niemand meer afhankelijk. „Dit is mijn zesde seizoen dat ik er op wacht en nu hebben we het eindelijk. We gaan voor promotie’’, aldus aanvaller Roemeon.

FC Horst boekte een mooie 2-3 zege op Unicum en eindigt als zesde in 2G. „Zij waren heel dominant aan de bal met veel positiewisselingen, waar we moeite mee hadden. Maar ze kwamen niet tot scoren’’, sprak aanvoerder Lars van Wetering, die snel reageerde toen de keeper van Unicum een bal losliet, waardoor Floris Groenewold kon inschieten. Vlak voor het rustsignaal viel nog de 1-1. Na rust speelde Unicum met veel pressie naar voren. „Maar zij hielden achterin open huis en wij konden toeslaan op de counter’’, aldus Van Wetering, die nog twee keer scoorde en met 21 goals topscorer van de afdeling werd. „Dat we met 40 punten zesde eindigen is prima en voor mezelf is het mooi dat ik de topscorerstitel binnen heb.’’

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie