Maarten van Dijk draait weg bij een tegenstander. De middenvelder opende de score voor DVS'33 tegen DOVO. (foto: Theo Aalten) Theo Aalten

DVS’33 verslaat DOVO en wacht drukke weken

5 april 2022 om 08:20 Overig

ERMELO DVS’33 heeft zijn kaarten gezet op de derde periode om het seizoen nog met een prijs af te sluiten. De Ermeloërs willen op tijd fit en in vorm zijn voor de cruciale laatste fase van het seizoen. Na een goede eerste helft werd DOVO met 3-0 verslagen.

De thuisploeg had al snel een comfortabele voorsprong. Maarten van Dijk schoot al na 3 minuten de 1-0 binnen, waarbij de bal afweek op de rug van Nick de Bondt. Binnen 10 minuten was het ook 2-0 door Quincy Veenhof, die door een subtiel hakje was vrijgezet door zijn aanvalsmaatje Benjamin Roemeon. Stef Nijland kreeg drie kansen om de score op te voeren, maar wist keeper Jeroen Vrolijk niet te passeren. De ploeg uit Veenendaal had voor rust weinig te vertellen.

DVS’33 begon tam aan de tweede helft en DOVO werd ineens twee keer gevaarlijk door Nick Hak. De tweede kans was doelrijp, maar de inzet ging naast.

DVS was na rust veel minder aanwezig en een kwartier voor tijd zorgde Roemeon met een schot tegen de lat voor een opleving. DOVO had wel veel de bal, maar was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Na een dieptebal van Veenhof op Adriaan Kruisheer besliste de middenvelder het met een bekeken afronding. Trainer Peter Wesselink wisselde vier keer om spelers te sparen en anderen weer ritme op te laten doen. Maarten van Dijk ging na 80 minuten naar de kant voor Lars Dekker. Hij was blij met zijn tweede officiële doelpunt voor DVS. ,,De eerste was tegen VVOG, die vergeet ik niet meer. De bal vloog richting de rechterhoek, maar omdat hij werd aangeraakt, ging de bal naar links en was de keeper kansloos. We speelden goed positiespel en waren de eerste tien minuten efficiënt met onze kansen. We zaten er als team bovenop dus besloten door te gaan in plaats van in te zakken. Ga je met 3-0 de rust in, dan is het gelopen. We hadden daarvoor genoeg kansen, maar scoren dit seizoen niet zo makkelijk.’’ Van Dijk zag dat DVS tijd nodig had om op de omzetting van DOVO - ze brachten nog voor rust een extra verdediger – om te gaan. ,,Zij kwamen goed uit de kleedkamer en we hadden het een kwartier lastig. We winnen met drie goals en houden de nul, dat is goed voor ons en zo gaan we met vertrouwen de derde periode in. Daar willen we vol voor gaan.’’

DVS speelt van 2 tot en met 18 april vijf wedstrijden in 17 dagen. Van Dijk: ,,Door corona worden de wedstrijden ingehaald. Ik ben net 20 geworden en heb nog een jong lichaam, maar ik krijg veel tikken op mijn benen, dan is zoveel wedstrijden niet ideaal. Ik heb alleen de wedstrijden tegen Ter Leede en Excelsior’31 gemist, nadat ik door mijn enkel ging tegen VVSB. Ik probeer tussendoor mijn rust te nemen en let goed op mijn voeding en slaapritme, door op tijd naar bed te gaan. Je moet gezond eten en veel eiwitten binnenkrijgen om je spieren te laten herstellen. Dat betekent na de wedstrijd kwark of een eiwit shake. We krijgen de juiste adviezen mee van de technische staf en de fysiotherapeut die ons daar goed bij helpen.’’